De kinderkamer van Bo

Met onze rubriek ‘De babykamer van…’ en ‘De kinderkamer van…’ hopen we mama’s en mama’s to be te inspireren met leuke ideeën, stijlen, inrichtingen en fijne producten. Kortom: een dosis interieur inspiratie voor de babykamer en/of kinderkamer! Deze keer mogen we van mama Evelien een kijkje nemen in de kinderkamer van de tweejarige Bo. Bo is een vrolijke, gezellige en spontane peuter. Hij speelt graag met auto’s en met zijn keukentje met etenswaren. Bo is erg ondernemend en nieuwsgierig. Zijn standaard zin van de laatste tijd is: “Wat is dat nou?”. Hij vindt het leuk om samen op pad te gaan en leuke dingen te doen, houdt van lekker eten en er is dan ook weinig wat hij niet eet of lust. Elke dag is een feestje met hem!

De kinderkamer van Bo

Hoe omschrijf je de stijl van Bo’s kamer?

“Ik zou de stijl in de kamer als landelijk, vrolijk en licht omschrijven. Dit komt vooral door de glas en lood achtige accenten in de meubeltjes. Verder houd ik ervan dat de meubels niet te strak zijn. Daardoor en door de roomwitte kleur voelt het wat zachter aan.”

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen?

“Ik wilde dat als je de kamer zou zien, je direct zou zien dat het een jongenskamer is. Zonder harde, felle en schreeuwerige kleuren te gebruiken. Daarom heb ik vooral mintkleurige accenten gekozen. De muur wilden we wel in een blauwe kleur. We zijn gegaan voor de kleur ‘maandag’ van Gamma.”

Welke meubels hebben jullie gekozen en waarom?

“In de kinderkamer hebben we een ledikant, hangkast, commode en een stoel. Ik wilde graag een stoel in de kamer voor als ik daar ’s nachts met Bo zou zitten als hij wakker zou zijn voor bijvoorbeeld een nachtvoeding. Ons geluk was dat Bo snel doorsliep en dat ik vrij weinig ‘s nachts op deze stoel heb gezeten. We gebruiken de stoel wel als leeshoekje voor het slapen gaan. Liever had ik hier een grotere en zachtere stoel gehad, maar gezien de ruimte was dit de beste optie.”

“De hangkast gebruik ik vooral voor kleding die nog te groot of al te te klein is. In het hanggedeelte hangen vooral blousen en dikke truien. In de la van de kast bewaar ik het beddengoed. In de commode staan manden met o.a. sokken en rompers, deze heb ik geshopt naar aanleiding van de vlogs van Kim over de mandjes van de kwantum ? . Verder liggen de shirts en broeken op stapeltjes in de commode. De ladder naast de commode gebruiken we voor de lichtsnoer en om spulletjes op te zetten of aan te hangen, zoals een badjasje of extra deken. De mand/tafel naast de stoel was een kerstpakket van mijn vriend, maar gebruiken we nu voor extra dekentjes en om Bo’s boekjes op te leggen.”

Waar haal je inspiratie vandaan voor de kinderkamer?

“De meeste inspiratie haal ik van Pinterest. Ik heb daar verschillende ideeën verzameld en er voor het kamertje van Bo een eigen stijl en samenstelling van gemaakt. Nu Bo 2 jaar is, wil ik de kamer een beetje veranderen naar peuterkamer en ook hiervoor doe ik inspiratie op via vooral Pinterest.”

Wat is het favoriet hoekje van Bo?

“Als wij op de bovenverdieping zijn, om bijvoorbeeld de was te doen of de bedden op te dekken, dan is Bo graag in zijn kamertje. Als ik dan binnenkijk zit hij vaak op zijn stoeltje in zijn boekjes te kijken. Vanuit een andere kamer hoor ik hem dan hardop het boekje op zijn manier voorlezen.”

Waar ben je het meest trots op in de kinderkamer?

“Het plankje boven het bed is ingericht met zoveel mogelijk persoonlijke items van Bo. Zo staat hier zijn geboortekaartje ingelijst en heeft mijn schoonmoeder van het kaartje schoentjes gemaakt, die ook in dit lijstje zitten. Ook staat er een lief kaartje van vrienden ingelijst met de tekst: “You two will totally be cool parents”, zo attent. Verder staat er een stenen Bo(o)’tje ? . Bijna alles wat ik tegenkom van een papieren gevouwen Bo(o)’tje koop ik. Zo heeft hij al regenlaarsjes, rompertjes en shirtjes met deze print. Ik heb zelfs een tattoo laten zetten van een origami bootje na de geboorte van Bo en ook mijn vriend heeft een tattoo van een papieren bootje. Ook staan er knuffels, gekregen van vrienden of familie als souvenirtjes of als kraamcadeau. Ook kreeg Bo als kraamcadeau een houten camera, omdat ik zelf heel graag fotografeer. Doordat de houten camera mintkleurig is, past hij perfect in zijn kamertje. De naamslinger die boven het bed hangt, heeft mijn moeder zelf gemaakt. Na de geboorte heeft zij snel de letters erop gemaakt en sindsdien hangt de slinger in zijn kamer.”

“Verder ben ik heel trots op de papieren neushoorn kop. Deze heb ik in mijn verlof in elkaar geknutseld. Ik ben hier welgeteld 5 uur (!!) mee bezig geweest, wat een klus, maar ik word er nog elke keer blij van als ik hem zie hangen aan de muur.”

“Ook ben ik heel erg blij met het kleine stoeltje naast Bo zijn bedje. Deze hebben we van mijn zus en zwager gekregen als kraamcadeau. Het stoeltje is gemaakt naar aanleiding van het design van het geboortekaartje.”

“Het rolkarretje naast de commode (van Ikea) is voor mij ook een musthave voor in de babykamer! Ik heb hier altijd de luiers, hydrofiele doeken en verzorgingsproducten in. Toen Bo eenmaal een jaar was, pakte hij alles wat hij tegenkwam als ik hem aan het verschonen was. Door alles in het karretje te hebben, kan hij er minder goed bij, maar heb ik alsnog alles bij de hand.”

Waar komen de meubels en accessoires vandaan?

“De kast, commode en plank (boven het bed) hebben we een aantal jaar geleden overgenomen van vrienden. Toen we er nog helemaal niet aan dachten om een gezinnetje te stichten, maar wel de ruimte in ons huis hadden om de meubels op te slaan. Later hebben we via marktplaats het bedje van dezelfde lijn erbij gevonden. Deze was nog erg netjes, waardoor we voor weinig geld een complete set bij elkaar hebben gevonden.”

Dit zijn verschillende accessoires waar wij nog steeds heel blij van worden:

Waar shop je graag voor de kinderkamer?
  • Ikea
  • Kwantum
  • Prénatal
  • Loods 5
  • Hema
Heb je shop (budget) tips voor de babykamer/kinderkamer?

“Vraag in je naaste omgeving naar bijvoorbeeld handige klussers om kosten te besparen. Mijn moeder heeft de gordijnen gemaakt en mijn schoonvader heeft de radiatorombouw zelf geschilderd en aangepast aan de maten van het kamertje. Hierdoor ben je met sommige klussen goedkoper uit. Ook kun je regelmatig binnenlopen bij winkels zoals Kwantum, Xenos, Ikea, Hema en Action. Als je goed zoekt, kom je de leukste (en dus ook wat goedkopere) items tegen, waarmee je het kamertje leuk kan aankleden. Zo komen de ladder en het schapenvachtje van de Kwantum.”

Heb je leuke tips voor het inrichten van de babykamer/kinderkamer?

“Maak een moodboard aan voor de kinderkamer op Pinterest. Hier ben ik al mee begonnen toen ik nog maar net zwanger was (je kunt de borden ook verborgen zetten), zodat ik langzaamaan ideeën kon verzamelen. Begin verder op tijd met het verzamelen van items voor de babykamer. Zo merk je op tijd welke items je mist of waar je al genoeg van hebt. Hierdoor hoef je ook niet meer in de laatste weken van je zwangerschap halsoverkop op zoek naar de laatste items. Ik vond het heerlijk om tijdens mijn zwangerschap in het kamertje te zijn en hier lekker te zitten, rond te lopen of kleertjes en spulletjes een plekje te geven. Geniet hiervan, het is zo fijn!”

Veel liefs,

Evelien (Instagram)

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social