Dreumes pubertijd: 22 maanden oud

Drie maanden geleden schreef ik een blog over de welbekende dreumes fase (Mila was toen 19 maanden oud). In het artikel vertelde ik onder andere dat ze mama en papa overal mee wil helpen, dat ze ze soms een driftbui heeft, hysterisch op de grond kan gaan liggen als ze haar zin niet krijgt en dat ze duidelijk NEE zegt als ze iets niet wil. Inmiddels is ze bijna 22 maanden oud en wordt ze steeds meer een dametje met een eigen willetje. Nouja, zeg maar gerust met haar eigen WIL. We hebben onze handen vol, maar genieten nog steeds volop!

Dreumes streken

Waar Mila drie maanden geleden nog druk bezig was met klauteren op alle meubels, houdt ze zich tegenwoordig steeds meer bezig met ‘grote meidendingen’. Het verzorgen van haar pop, tutten met make-up en helpen in het huishouden. Ze is soms nog een beetje onhandig, maar begint steeds beter te begrijpen wat wij doen en hoe het werkt. Keer op keer krijg ik een warm hart als ik zie hoe Mila alles voor de allereerste keer probeert. Zelf vindt ze het best vervelend als iets niet in één keer lukt. Als ze een fles wil opendraaien, de stofzuiger niet aan krijgt of mijn doosje oogschaduw niet open krijgt kunnen er twee dingen gebeuren. Optie 1 is dat ze met haar über schattige stemmetje “mama? mama?” zegt en optie 2 is dat er een voorwerp door het huis vliegt. Ook merken we dat onze dochter steeds meer haar eigen ding wil doen. Waar wij links gaan, gaat zij rechts…

Ze wordt écht groot

Wat ik ineens mega confronterend vind, is de grootte en het gewicht van onze dreumes. Mila vindt het nog steeds heel fijn om gedragen te worden. Niet in de draagzaak, maar in mijn armen. Aan de ene kant ben ik heel erg blij dat ze dit graag wil en geniet ik er onwijs van dat ze graag dichtbij ons wil zijn. Maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het lichamelijk steeds zwaarder vind worden. Vooral als we door de Efteling lopen en mevrouw besluit dat ze niet in de buggy wil en niet meer wil lopen. AUCH!

Nóg een uitdaging is het verschonen van Mila’s luier. Als ze middenin haar ‘dreumes puber fase‘ zit maakt ze er een sport van om op haar buik te draaien tijdens het verschonen. Zie je het al voor je? Heb je die kleine billetjes eindelijk schoon na een poepbroek. Besluit mevrouw om met al haar kracht een breakdance act op te voeren waardoor het voor mama onmogelijk is om een schone luier aan te doen. Gelukkig zijn er luierbroekjes! Je weet wel. Die broekjes die je met één beweging kan aantrekken, ook als je kleintje op zijn of haar buik ligt! Deze hebben al tijdens verschillende baby- en dreumesfases hun waarde bewezen in huize Mila Sofia. Ook het uitdoen is super makkelijk trouwens. Ik scheur de zijkanten open, gebruik de luier om de heftigste ontlasting weg te halen en verschoon haar vervolgens.

Een leuke side note! Vorige week kreeg ik van Pampers – waar ik met heel veel plezier mee samenwerk – Pampers Premium Protection luierbroekjes om te testen. Dat ik oprecht fan ben van de Premium Protection lijn heb je waarschijnlijk al gezien als je mijn vlogs volgt. Ik vind het dan ook waanzinnig dat Pampers deze twee krachten bundelt. De fijne Premium Protection kwaliteit die de huid van onze dochter goed doet én het gemak van een broekje. De luierbroekjes zijn de allerzachtste Pampers ooit, hebben een hele fijne hoge rekbare tailleband en absorberen mega goed! Ideaal voor ’s nachts (Mila is een grote plasser) én om aan- en uit te doen tijdens Mila’s breakdance acts ?

Dreumes en eten

In mijn vorige blog vertelde ik dat Mila een alleseter is en meestal heel erg geniet van eten. Jammer genoeg is dit afgelopen maanden heel erg veranderd. Sinds een paar weken is het vaker drama dan feest. Tijdens het ontbijt en de lunch gaat het goed. Maar het diner is meestal een grote ramp. Na enkele minuten in haar stoel gezeten te hebben is ze er klaar mee, begint ze dramatisch te huilen en gaat ze door tot ze overstuur op mijn schoot zit. Dan eet ze een paar hapjes, knuffelen we volop en is ze weer mama’s kleine meisje. Tijdens dit soort momenten zit ik écht met mijn handen in het haar. Enerzijds wil ik niet toegeven aan drama zodat ze realiseert dat ze niet altijd haar zin kan krijgen. Anderzijds breekt mijn hart als ze extreem verdrietig is en wil ik haar graag troosten. Ik kies dan ook voor het tweede en stel mezelf gerust met de gedachte dat ze op haar zestiende vast niet meer op mijn schoot zit tijdens het eten.

Slaapritme

Op het gebied van slapen is er een hoop veranderd afgelopen maanden. Mila deed tot 19 maanden elke dag vredig een middagdutje. Het avondritueel werd jammer genoeg steeds minder vredig. Regelmatig hadden we tot middernacht onze handen vol en lukte het ons meisje simpelweg niet om in slaap te vallen. Vanaf dat moment besloten we om het middagdutje af te schaffen. Het bevalt ons allemaal erg goed! Soms doet Mila overdag nog een muizenslaapje in de auto of op de bank en ’s avonds valt ze meteen in slaap. Ze slaapt meestal van 19.00u tot 8.30u.

De dreumes fase

Hoewel sommige dagen best pittig kunnen zijn met onze dreumes, genieten we elke dag van haar! Ze is een rustig, lief meisje dat onwijs van dieren houdt, af en toe een beetje eenkennig kan zijn (vooral bij mama) en graag lekker bezig is. Soms met haar eigen speelgoed, maar meestal met onze spullen ?

*het stukje over de luierbroekjes is in samenwerking met Pampers tot stand gekomen en berust op de werkelijkheid én de waarheid

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social