De babykamer van Vik

Met onze rubriek ‘De babykamer van…’ en ‘De kinderkamer van…’ hopen we mama’s en mama’s to be te inspireren met leuke ideeën, stijlen, inrichtingen en fijne producten. Kortom: een dosis interieur inspiratie voor de babykamer en/of kinderkamer! Deze keer mogen we van mama Bregje een kijkje nemen in de babykamer van hun zoon Vik van vier maanden oud. Hij houdt erg van slapen, lachen en badderen. Elke ochtend worden worden papa en mama begroet met een grote glimlach vanuit zijn bedje. Hij gaat nu steeds meer bewegen en speelt dan ook heerlijk op zijn speelmat en babygym. Kiekeboe boeken zijn favoriet om naar te kijken, kier kan hij zich soms 20 minuten mee vermaken.

babykamer-vik

De babykamer van Vik

Hoe omschrijf je de stijl van de babykamer?

“De babykamer van Vik zou ik omschrijven als basic, strak en stoer. We hebben bewust voor een witte basis gekozen zodat we straks met kleine aanpassingen het kamertje een andere look kunnen geven.”

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen?

“Al voordat we wisten of we een jongen of meisje zouden krijgen waren we het er over eens dat we graag met de kleur okergeel wilden werken, lekker stoer en fris voor jongens en voor meisjes. Om het kamertje lekker rustig te houden kozen we hiernaast voor zwart, wit en grijs.”

Welke meubels zien we in de kamer en waarom hebben jullie hiervoor gekozen?

“Omdat we geen dure meubeltjes van de babywinkel wilden, hebben wij voor meubeltjes van IKEA gekozen. De commode is een gewone ladekast waarvan we de knopjes vervangen hebben voor matzwarte t-greepjes. Het blad hebben we groter gemaakt aan de hand van een tutorial op Pinterest, dit kunnen we er later afhalen zodat we het weer als gewone ladekast kunnen gebruiken. We hebben geen kledingkast speciaal voor Vik op het kamertje staan. Voordat de kamer een babykamer werd, hadden we er al een grote IKEA kledingkast op staan, helaas konden we die nergens anders in huis kwijt. We hebben ervoor gekozen deze te laten staan omdat het kamertje groot genoeg is. Hier zitten al onze kleding en spulletjes van Vik in. Zijn kleertjes bergen we voorlopig op in de commode. Verder hebben we voor een simpel wit ledikant gekozen. Ook vonden we het fijn om een lekker zittende fauteuil te hebben waarin we Vik kunnen voeden en als hij wat groter is boekjes voor kunnen lezen.”

babykamer-vik-3
babykamer-vik-1
babykamer-vik-2
babykamer-vik-6
Waar haal je inspiratie vandaan voor de babykamer?

“Inspiratie haal ik vooral van Pinterest en Instagram. Als ik hier iets leuks zie bewaar ik het idee, en kijk of ik er mijn eigen draai aan kan geven of bepaalde dingen kan combineren.”

Wat is je favoriet hoekje?

“Mijn favoriete hoekje is de stoel samen met de kruidenrekjes van IKEA die we als boeken en accessoires rekje gebruiken. Op dit moment gebruik ik de stoel vooral om de laatste voeding voor het slapen gaan te geven, straks kunnen we er samen een boekje in lezen.”

Waarop ben je het meest trots in de kamer?

Het zebra hoofd boven de commode haakte ik zelf voordat ik zwanger was in de hoop dat hij ooit bij ons op de babykamer zou hangen. Omdat hij zelf gemaakt is, is het echt een uniek stuk in de babykamer.”

babykamer-vik-4
babykamer-vik-5
Waar komen de meubels en accessoires vandaan?

“De meubels komen van IKEA. De rekjes bij de stoel zijn kruidenrekjes van IKEA die we als accessoire en boeken rekjes gebruiken. De spiegel boven de commode is van de Xenos. Het plankje boven de commode is een fotolijsten plank van IKEA, hierin boorden we twee gaten waardoor we er een handvat van de keukenafdeling van IKEA aan konden maken. Hieraan hangen kleertjes, een oude rammelaar van mij en Vik zijn geboortekaartje. De papieren zak waarin we speelgoed opbergen en de planten potjes met letters bestelde ik op AliExpress. De plantjes in de potjes zijn kunstplantjes van IKEA. De greepjes op de commode kocht ik online bij de onlinedeurbeslagshop.nl. De slinger, mandjes op de commode, het dekentje, de zebra hoofd, de kussentjes en de knuffels haakte en naaide ik zelf. Het krukje is van Action, hier omheen haakte ik een okergele hoes.”

babykamer-vik-7
babykamer-vik-8
babykamer-vik-10
babykamer-vik-11
babykamer-vik-12
babykamer-vik-13
Waar shop je graag voor de babykamer?

“Ik maak graag zelf spulletjes voor de kinderkamer, benodigdheden hiervoor koop ik vooral online. Verder zijn IKEA, Xenos en AliExpress favoriet.”

Welke webwinkels mogen we niet missen?

“Bij stoffenonline.nl en wolplein.nl kocht ik veel spulletjes om zelf dingen te maken, zo krijg je niet de standaard accessoires, maar echt iets unieks.”

Heb je shop/budget- tips voor de babykamer?

“Als je leuke inspiratie opdoet via Instagram of Pinterest, bedenk je dan of je het ook zelf kunt maken. En ook al kun je het niet zelf, misschien is je zwangerschap een leuke periode om het te leren of heb je een vader, moeder, vriend, vriendin of iemand anders die iets voor je kan maken of je kan helpen. Op deze manier krijg je unieke stukken die echt bij jou en je kindje passen, en die vaak niet veel hoeven te kosten. Ook zijn IKEA meubels vaak op een kleine manier aan te passen waardoor ze geschikt worden voor een babykamer en later als je kindje groter is ook nog gebruikt kunnen worden.”

Veel liefs, 

Bregje

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

  • Swipe 🔚 voor before🤭.
•
Ik weet nog goed dat veel van jullie twijfels hadden over het verven van de bakstenen. De voornaamste adviezen die we kregen waren: alles stucen of de bakstenen laten zoals ze waren. Eigenzinnig als ik ben koos ik uiteraard voor mijn eigen idee: het verven van de bakstenen en de open haard🤭. Tot op de dag van vandaag ben ik onwijs blij met het resultaat van onze woonkamer make-over. Ik vind dit een van de meest sfeervolle hoekjes in ons huis🖤.
•
Ons interieur✨
Verf: @rustoleumnl (taupe)
Wereldbol: @karwei 
Manden & zwart potje met kaars: @westwingnl 
Gouden oog spiegel: @jysknl 
Illustratie (op open haard): @amberdevreng 
Gouden lijst: @leenbakker 
Crème olifant: kringloop
Zwart windlicht: @ikeanederland 
Overige accessoires: @actionnederland
  • ✔️haar ✔️make-up ✔️humeur. Ik krijg onwijs veel lieve, bezorgde berichtjes van jullie. Om iedereen tegelijk antwoord te geven: ik voel me stukken beter en het gaat hartstikke goed met mijn gezin❤️! Wel is het hier, zoals bij de meesten, vreemd en onwennig. Er komt veel tegelijk op ons bordje. Maar ik geloof dat alles goed komt. Hoe gaat het met jullie? Maar écht?
  • Leven in quarantaine 🤪🤣
  • Ik word héél zen van foto’s van ons interieur maken😌😌. Zouden jullie het leuk vinden om dit soort plaatjes vaker voorbij te zien komen?
•
Mila’s interieur✨
Bed: @stokkebaby 
Kleed: @volero.insta 
Gordijnen: @veneta.com 
Poef & gehaakt kussen: @westwingnl 
Boekenrek: @ikeanederland 
Beer: @prenatal_nl 
Poster: @alboe.nl
Eenhoorn knuffel: @manonmakesit
  • Afgelopen weekend plaatste ik een video die zéér ongebruikelijk is voor mij. Een video waarin ik vertel dat ik er na ruim vijf jaar mee stop. Niet voor altijd, maar ik heb even een break nodig van het vloggen. Gewoon effe geen camera op mijn snufferd en focus op andere zaken. Héérlijk om die bal een keer laag te houden. Maar je begrijpt dat de handjes vanzelf weer gaan jeuken😉.
  • Hoe gaat het met jullie❤️?
  • ✨OPROEPJE✨ Wat zijn het onzekere en vooral spannende tijden. Hard werken voor iedereen uit de cruciale sectoren, enge tijden voor risicogroepen en niet te vergeten mega onzeker voor bedrijven en zzp’ers die nergens op terug kunnen vallen in deze onzekere tijd🤞🏼. Ikzelf ben nu aan het werk en ga vanmiddag gezellig met mijn kleine vriendin spelen. Ik duik dan volledig in haar vrolijke belevingswereld en wil jullie hierin meenemen. Een beetje gezelligheid kunnen we wel gebruiken toch? Mijn vraag aan jullie is dan ook: wat zullen wij vanmiddag gaan doen? Kleien, knutselen, leren, lezen? Wij maken er een gezellige video over, niet om de situatie te negeren, maar om even ergens anders aan te denken❤️.
  • Ik weet het, angst is een slechte raadgever. Maar ik vrees dat Nederland afgelopen tijd te laks is geweest m.b.t. de situatie en dat we richting een hoop ellende gaan. Wij (Mila en ik) zijn/blijven komende weken thuis, Roy kan niet anders vanwege zijn werk. Ik hoop dat jullie de ernst van de zaak inmiddels ook inzien en dat de mensen die thuis kunnen blijven, veilig thuis blijven! Als ik in mijn regio kijk, wordt het steeds duidelijker dat iedereen getroffen kan worden, dus pas goed op elkaar, allemaal!✨
  • Wie had een jaar geleden nou verwacht dat wij naar dit prachtige huis zouden kunnen verhuizen? Wij in ieder geval niet! Tot ons gesprek met de bank hadden wij geen idee dat verhuizen naar een groter huis met kantoor onder eigen dak mogelijk was. Nu, een jaar later, kijken we terug op een bewogen jaar met een verhuizing en een verbouwing. Hoewel we geen gereedschap en kwast meer kunnen zien, is er nog genoeg te doen🙈! Maar alles komt wanneer het komt (en wanneer we budget hebben😉).
•
Droom jij of dromen jullie ook van het kopen van een (ander) huis? Ga dan eens het gesprek aan met een hypotheekadviseur van SNS. Samen kijk je naar je wensen, kansen en mogelijkheden voor nu en/of voor later. Het eerste oriëntatiegesprek kost je niets en de adviseur kan veel opties bieden omdat SNS met meerdere hypotheekaanbieders (met elk hun eigen rentes en voorwaarden) werkt. Eén ding is zeker: je weet pas wat mogelijk is als je het uitzoekt!
•
#snshypotheken #alboepartner

ALBOE op Facebook

ALBOE op social