De babykamer van Vik

Met onze rubriek ‘De babykamer van…’ en ‘De kinderkamer van…’ hopen we mama’s en mama’s to be te inspireren met leuke ideeën, stijlen, inrichtingen en fijne producten. Kortom: een dosis interieur inspiratie voor de babykamer en/of kinderkamer! Deze keer mogen we van mama Bregje een kijkje nemen in de babykamer van hun zoon Vik van vier maanden oud. Hij houdt erg van slapen, lachen en badderen. Elke ochtend worden worden papa en mama begroet met een grote glimlach vanuit zijn bedje. Hij gaat nu steeds meer bewegen en speelt dan ook heerlijk op zijn speelmat en babygym. Kiekeboe boeken zijn favoriet om naar te kijken, kier kan hij zich soms 20 minuten mee vermaken.

babykamer-vik

De babykamer van Vik

Hoe omschrijf je de stijl van de babykamer?

“De babykamer van Vik zou ik omschrijven als basic, strak en stoer. We hebben bewust voor een witte basis gekozen zodat we straks met kleine aanpassingen het kamertje een andere look kunnen geven.”

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen?

“Al voordat we wisten of we een jongen of meisje zouden krijgen waren we het er over eens dat we graag met de kleur okergeel wilden werken, lekker stoer en fris voor jongens en voor meisjes. Om het kamertje lekker rustig te houden kozen we hiernaast voor zwart, wit en grijs.”

Welke meubels zien we in de kamer en waarom hebben jullie hiervoor gekozen?

“Omdat we geen dure meubeltjes van de babywinkel wilden, hebben wij voor meubeltjes van IKEA gekozen. De commode is een gewone ladekast waarvan we de knopjes vervangen hebben voor matzwarte t-greepjes. Het blad hebben we groter gemaakt aan de hand van een tutorial op Pinterest, dit kunnen we er later afhalen zodat we het weer als gewone ladekast kunnen gebruiken. We hebben geen kledingkast speciaal voor Vik op het kamertje staan. Voordat de kamer een babykamer werd, hadden we er al een grote IKEA kledingkast op staan, helaas konden we die nergens anders in huis kwijt. We hebben ervoor gekozen deze te laten staan omdat het kamertje groot genoeg is. Hier zitten al onze kleding en spulletjes van Vik in. Zijn kleertjes bergen we voorlopig op in de commode. Verder hebben we voor een simpel wit ledikant gekozen. Ook vonden we het fijn om een lekker zittende fauteuil te hebben waarin we Vik kunnen voeden en als hij wat groter is boekjes voor kunnen lezen.”

babykamer-vik-3
babykamer-vik-1
babykamer-vik-2
babykamer-vik-6
Waar haal je inspiratie vandaan voor de babykamer?

“Inspiratie haal ik vooral van Pinterest en Instagram. Als ik hier iets leuks zie bewaar ik het idee, en kijk of ik er mijn eigen draai aan kan geven of bepaalde dingen kan combineren.”

Wat is je favoriet hoekje?

“Mijn favoriete hoekje is de stoel samen met de kruidenrekjes van IKEA die we als boeken en accessoires rekje gebruiken. Op dit moment gebruik ik de stoel vooral om de laatste voeding voor het slapen gaan te geven, straks kunnen we er samen een boekje in lezen.”

Waarop ben je het meest trots in de kamer?

Het zebra hoofd boven de commode haakte ik zelf voordat ik zwanger was in de hoop dat hij ooit bij ons op de babykamer zou hangen. Omdat hij zelf gemaakt is, is het echt een uniek stuk in de babykamer.”

babykamer-vik-4
babykamer-vik-5
Waar komen de meubels en accessoires vandaan?

“De meubels komen van IKEA. De rekjes bij de stoel zijn kruidenrekjes van IKEA die we als accessoire en boeken rekjes gebruiken. De spiegel boven de commode is van de Xenos. Het plankje boven de commode is een fotolijsten plank van IKEA, hierin boorden we twee gaten waardoor we er een handvat van de keukenafdeling van IKEA aan konden maken. Hieraan hangen kleertjes, een oude rammelaar van mij en Vik zijn geboortekaartje. De papieren zak waarin we speelgoed opbergen en de planten potjes met letters bestelde ik op AliExpress. De plantjes in de potjes zijn kunstplantjes van IKEA. De greepjes op de commode kocht ik online bij de onlinedeurbeslagshop.nl. De slinger, mandjes op de commode, het dekentje, de zebra hoofd, de kussentjes en de knuffels haakte en naaide ik zelf. Het krukje is van Action, hier omheen haakte ik een okergele hoes.”

babykamer-vik-7
babykamer-vik-8
babykamer-vik-10
babykamer-vik-11
babykamer-vik-12
babykamer-vik-13
Waar shop je graag voor de babykamer?

“Ik maak graag zelf spulletjes voor de kinderkamer, benodigdheden hiervoor koop ik vooral online. Verder zijn IKEA, Xenos en AliExpress favoriet.”

Welke webwinkels mogen we niet missen?

“Bij stoffenonline.nl en wolplein.nl kocht ik veel spulletjes om zelf dingen te maken, zo krijg je niet de standaard accessoires, maar echt iets unieks.”

Heb je shop/budget- tips voor de babykamer?

“Als je leuke inspiratie opdoet via Instagram of Pinterest, bedenk je dan of je het ook zelf kunt maken. En ook al kun je het niet zelf, misschien is je zwangerschap een leuke periode om het te leren of heb je een vader, moeder, vriend, vriendin of iemand anders die iets voor je kan maken of je kan helpen. Op deze manier krijg je unieke stukken die echt bij jou en je kindje passen, en die vaak niet veel hoeven te kosten. Ook zijn IKEA meubels vaak op een kleine manier aan te passen waardoor ze geschikt worden voor een babykamer en later als je kindje groter is ook nog gebruikt kunnen worden.”

Veel liefs, 

Bregje

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

  • Wisten jullie dat ik in 2009 een modeblog ben gestart? Samen met een groep bloggers hoorde ik bij de ‘vroege vogels’ die werden uitgenodigd bij de allereerste blogger-events. Van Fashion Week tot shoots en van samenwerken met modebladen tot persdagen. Het was een fantastische ervaring, maar ik viel altijd buiten de boot. Ik was niet extravert, kon geen aansluiting vinden bij de anderen, was minder slank, meer basic en het lukte mij niet om de ‘perfecte feed’ te creëren. In 2015 was ik er klaar mee. Ik wilde meer van mezelf laten zien, maar wist niet waar ik moest beginnen. Tót er een klein meisje in mijn buik zat. Ik besloot mijn avonturen te gaan vastleggen en ontdekte mijn liefde voor video. Nu, bijna vijf jaar later, deel ik wederom mijn passie voor kleding én mijn leven zoals ik hem wil delen. Ik dobber lekker buiten de boot en geniet optimaal van jullie, alle fantastische vrouwen die mij op de voet volgen. Dankjewel❤️
  • Insta life vs reality ➡️🤣
  • Wat wij afgelopen weekend hebben gedaan? We hebben last-minute een vakantiehuisje geboekt en zijn even eruit gegaan. Gewoon even met het gezin genieten van elkaar, het hier en het nu🌳. Wat hebben jullie gedaan afgelopen weekend?
•
#eveneruit #weekendjeweg #centerparcsheijderbos #nospon
@centerparcsnld @hetheijderbos
  • Wij wassen op 30 graden, wekken onze stroom op met zonnepanelen, kopen vaak streekproducten en sinds ik vanuit huis werk, besparen we duizenden kilometers per jaar met de auto. Toch blijkt uit ‘Mijn Klimaatakkoord’ van @engie_energie dat wij onwijs veel CO2 verbruiken. We douchen lang, pakken vaker de auto dan de fiets, eten heel veel kaas (🤤🧀) en houden ons graag warm door onze thermostaat hoog te zetten. Nu hoor ik je denken: daar gaan we weer met dat geneuzel over CO2. Maar wist je dat CO2 zorgt voor het opwarmen van de aarde met als gevolg: meer overstromingen, bosbranden, voedseltekort, tekort aan drinkwater en het uitsterven van plant- en diersoorten. Klinkt als een ver van je bed show? Begrijpelijk! Doet het lezen van deze gevolgen tóch iets met je en ben je benieuwd naar jouw CO2 uitstoot? Via mijn stories vind je de test en Mijn Klimaatakkoord! Wij zetten onze thermostaat in ieder geval een graadje lager, dan maar iets vaker knuffelen met elkaar 😉
•
#MijnKlimaatakkoord #ChallengeAccepted #ActWithENGIE #alboepartner
  • Afgelopen week was het behoorlijk raak. Bijna elke dag kreeg ik openbaar en privé te horen dat ik ‘dik’ ben geworden, moet gaan sporten en zwanger lijk door mijn ‘dikke buik’. Buiten het feit dat ik het enorm pijnlijk en asociaal vind om steeds vragen te krijgen over een mogelijke zwangerschap, vind ik het bizar dat sommige vrouwen (meisjes) het woord ‘dik’ zo makkelijk in de mond nemen. Iets met een vertekend beeld van de realiteit🤷🏻‍♀️? Ja, ik heb twee kledingmaten groter, maar ben ook borsten, billen, curves, zelfvertrouwen én een dochter rijker. Ik voel me niet ‘dik’, ik voel me fantastisch!✨
  • In deze video show ik vijf looks met onze roze WOW sweater. Wat is jouw favoriete look?
•
#wowbyalboe
  • WOW. Jullie reacties op onze nieuwe collectie zijn hartverwarmend. We hebben keihard toegewerkt naar de lancering (lees: eindeloze hersenspinsels en slapeloze nachten🥱). Maar wat zijn we trots op de prachtige items, de kwaliteit en de betekenis achter de lijn. Dankjewel lieve @aishahop en @ilonkasmits. Ik blijf het fascinerend vinden dat jullie zo mee kunnen gaan in mijn grenzeloze enthousiasme😅.
•
#wowbyalboe
  • In deze video show ik mijn favoriete looks met ons (basic) zwart WOW t-shirt. Ik ben 1,68m, draag normaal maat M of 38 en draag in deze video maat M. Zoals je ziet valt het t-shirt losjes, lang en soepel. Als ik een strakker model wil, draag ik maat S. Het gele en witte (basic) t-shirt uit onze shop hebben dezelfde pasvorm✨.
•
#wowbyalboe
  • ✨WOW is een ode aan jou! Met trots kunnen we vertellen dat onze WOW collectie vanaf nu besteld kan worden als pre-order. De shop link vind je in mijn bio @kimjacobs ✨
•
Onze collectie is zoals voorgaande jaren limited. Door een pre-order te plaatsen, weet je zeker dat je je maat niet misloopt. Zodra je een pre-order hebt geplaatst, wordt je bestelling zo snel mogelijk geproduceerd en verzonden. Dit kan in totaal enkele weken duren.
•
•#wowbyalboe

ALBOE op Facebook

ALBOE op social