De babykamer van… Ruben

Met onze rubriek ‘De babykamer van…’ en ‘De kinderkamer van…’ hopen we mama’s en mama’s to be te inspireren met leuke ideeën, stijlen, inrichtingen en fijne producten. Kortom: een dosis interieur inspiratie voor de babykamer en/of kinderkamer! Deze keer mogen we van mama Denise en papa Stein een kijkje nemen in de babykamer van hun zoon Ruben van zes weken oud. Ruben is nog heel erg klein. Hij is pas 6 weken oud. Nu vindt hij het vooral nog erg fijn om dicht bij papa en mama te liggen en op tijd zijn flesje te krijgen👶🏻😊. Spelen kan hij nog niet echt, maar als hij eventjes wakker is en mama rammelt met een rammelaartje dan kijkt hij er vol bewondering naar! Een vriendin van zijn moeder heeft een giraf rammelaar gemaakt voor hem en hij vindt dit helemaal geweldig.

De babykamer van Ruben

Hoe omschrijf je de stijl van de babykamer?

De kamer van Ruben is simpel en stoer. We vonden het leuk om op zijn kamer een dier terug te laten komen. Het safari thema spreekt me erg aan, maar ik vind het thema wel enorm druk. Vandaar dat we alleen de giraf hebben gekozen voor zijn kamer. 

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen?

De muren zijn hoofdzakelijk wit. We hebben gekozen voor één blauwe muur. De blauwe kleur is niet geworden zoals ik hem in mijn hoofd had, maar voor nu hebben we hem zo gelaten. Ik vind namelijk eigenlijk de kleur té blauw, maar de kleur past wel goed bij de meubels. In eerste instantie wilde ik geen groene kleur, omdat ik niet te veel het safari thema wilde creëren, maar als ik opnieuw zou kunnen kiezen dan was het waarschijnlijk toch de kleur groen geworden haha!

Welke meubels zien we in de kamer en waarom hebben jullie hiervoor gekozen?

Op de kamer van Ruben zie je een ledikant van 60 x 120 cm, een tweedeurs kast en een commode. We hebben voor deze meubels gekozen, omdat de kamer niet heel erg groot is en we hem niet helemaal vol wilden zetten zodat er ruimte overbleef.

Waar haal je inspiratie vandaan voor de babykamer?

Inspiratie voor deze kamer heb ik gehaald van internet. Ik wilde een giraf laten terugkomen en dus ben ik gaan Googlen naar spullen met een giraf. Met de spullen die ik gevonden heb, ben ik zelf gaan kijken hoe ik dat het beste kon decoreren in zijn kamer.

Wat is je favoriet hoekje?

Mijn favoriete hoekje in de kamer is waar het speelkleed ligt en de giraf aan de muur hangt. Straks als Ruben iets groter is, kan hij hier lekker even liggen en om zich heen kijken.

Waarop ben je het meest trots in de kamer?

Ik ben het meest trots op de plank boven de commode. Het ziet er gezellig uit en ik vind het leuk om dingetjes hierop te decoreren. Zo kun je iedere keer iets anders op het plankje zetten en blijft hij vernieuwend. Erbij komt dat ik deze plank samen met mijn vader heb opgehangen. Hij is helaas overleden vóór ik ben bevallen van Ruben en heeft hem helaas nooit ontmoet. Op deze manier maakt hij toch een heel klein beetje deel uit van zijn leven.

Waar komen de meubels en accessoires vandaan?

De meubels hebben we gekocht bij Baby-Dump. De Audi op de kledingkast hebben we besteld via de webshop van Audi. Eigenlijk was dit een cadeau voor papa die een rijschool heeft en rijles geeft in een Audi, maar uiteindelijk is hij straks natuurlijk voor de kinderen om mee te spelen.

De lamp hebben we besteld via Bol.com en is van het merk ‘Land of Kids’. De plank boven de commode is van Ikea en de knuffelgiraf hebben we gekocht in Zooparc Overloon. De speelgoedjes erop zijn van Little Dutch en het fotolijstje komt van Action. In het fotolijstje zit een tekening met daarop vingerafdrukken van familie. Op deze manier hebben ze het geslacht van Ruben geraden tijdens ons gender reveal feestje. De grote giraf poster aan de muur heb ik gekocht via Etsy en het speelkleed is van Jules & Jaimy.

Waar shop je graag voor de babykamer?

Ik stimuleer het kopen in fysiek winkels altijd, omdat ik het belangrijk vind dat de winkels blijven bestaan. Maar als ik online koop kijk ik vooral op de website’s van Jules & Jaimy en op Etsy.  

Heb je shop/budget- tips voor de babykamer?

Als laatste wil ik jullie nog een budgettip meegeven: kijk naar wat jij wilt betalen voor een product. Dat maakt of het een goede prijs is.

Veel liefs,

Denise en Stein

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social