De babykamer van Rebel

Met onze rubriek ‘De babykamer van…’ en ‘De kinderkamer van…’ hopen we mama’s en mama’s to be te inspireren met leuke ideeën, stijlen, inrichtingen en fijne producten. Kortom: een dosis interieur inspiratie voor de babykamer en/of kinderkamer! Deze keer mogen we van mama Thirza een kijkje nemen in de babykamer van hun zoon Rebel van bijna vier maanden oud. Hij kan zichzelf steeds beter vermaken in de box door te kijken naar de muziekmobiel en naar zijn speeltjes te grijpen. Maar het allerliefste wordt hij vast gehouden en geknuffeld. Dat doen ze dan ook het grootste deel van de dag!

De babykamer van Rebel

Hoe omschrijf je de stijl van de babykamer?

“De babykamer heeft naar mijn mening meerdere stijlen. Het heeft iets stoers door de kleuren en de lijnen die op de muren geverfd zijn. Retro is terug te vinden in de meubels, het bed en de commode komen uit de jaren 70! Ook vind ik de kamer een tikje romantisch, klassiek en daarbij uniseks!”

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen?

“De kleuren op de muren zijn nachtblauw en een warme rode kleur, die ik ook gebruikt heb op de plankjes boven de commode (de officiële naam ben ik helaas kwijt, maar hij was van Gamma huismerk net als het blauw).”

Waar haal je inspiratie vandaan voor de babykamer?

“De inspiratie uit de babykamer komt grotendeels uit mijn ouderlijk huis. Mijn moeder heeft altlijd veel tweedehands marktjes met mij bezocht en de liefde voor goedkoop pareltjes scoren heb ik van haar meegekregen. Haar huis is nog steeds warm, gezellig en een beetje van alles ingericht.”

Wat is je favoriet hoekje?

“Er zijn 3 hoekjes (de enige 3 hoekjes ook) die mijn favoriet zijn in zijn kamer maar als ik er 1 moet kiezen is het de commode met plankjes erboven. Deze is gevuld met dierbare spulletjes die ik gekocht, gegeven en gekregen heb. In speciaal het gouden lijstje op de plank met de verfvlek erin. Ik heb dit lijstje gekocht voor 25 cent bij de kringloop. Ik had nog geen poster voor erin en wilde hem toch vullen, toen zag ik het stukje karton liggen op de grond waar ik telkens mijn kwasten op liet rusten. Deze kamer heb ik met veel moeite en liefde alleen en samen met een vriendin klaar voor gebruik gemaakt in de bloedhitte van de afgelopen zomer en vond dit een mooi herdenk plaatje voor in het lijstje.”

Wat is het favoriet hoekje van Rebel?

“Rebel heeft op dit moment nog geen favoriet hoekje. Hoe leuk de kamer ook is, hij is hier echt bijna nooit. Na zijn avond voeding slaap hij in zijn eigen bedje maar na de nachtvoeding wilt hij hier niet meer naartoe terug, helaas voor mij (wallen tot m’n knieën en een stijve nek). Hij slaapt dan bij ons in bed, op mij.”

Waar komen de meubels en accessoires vandaan?

“Het bed en de commode komen van marktplaats en waren samen 55 euro! De bamboestok aan het plafond komt uit mijn moeders tuin en was gratis! Verder komen bijna alle accessoires van de kringloop of hebben we gehad. Aan deze kamer met verf inclusief heb ik nog geen honderd euro uitgegeven! Voordat Rebel in zijn ledikant sliep heeft hij in onze kamer in een bohemien hangwieg, nieuwprijs kost deze al snel 160 euro maar ik heb hem op de ij-halen gescoord voor 20 euro!”

Waar shop je graag voor de kinderkamer?

“Het is denk ik wel duidelijk dat mijn favoriete babykamer winkels/webshop de kringloop, ij-hallen, marktplaats of andere rommelmarktjes zijn. Als je goed zoekt, de tijd ervoor neemt en het leuk vindt kan je echt leuke dingen scoren! Als tip heb ik, mocht je iets leuks zien wat misschien wat prijzig is, of een bepaald thema leuk vinden. Probeer eens een bezoekje aan de kringloop en kijk met een ander oog, daarmee bedoel ik, zie een object voor je in jouw huis. Soms een beetje opknappen hier en daar, maar je bespaart een hoop! Ik hoop dat ik mensen kan inspireren met onze babykamer. Als je geen groot budget hebt kan je toch een erg leuke kamer creëren.”

Veel liefs,

Thirza (Instagram)

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram did not return a 200.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social