De babykamer van Rebel

Met onze rubriek ‘De babykamer van…’ en ‘De kinderkamer van…’ hopen we mama’s en mama’s to be te inspireren met leuke ideeën, stijlen, inrichtingen en fijne producten. Kortom: een dosis interieur inspiratie voor de babykamer en/of kinderkamer! Deze keer mogen we van mama Thirza een kijkje nemen in de babykamer van hun zoon Rebel van bijna vier maanden oud. Hij kan zichzelf steeds beter vermaken in de box door te kijken naar de muziekmobiel en naar zijn speeltjes te grijpen. Maar het allerliefste wordt hij vast gehouden en geknuffeld. Dat doen ze dan ook het grootste deel van de dag!

De babykamer van Rebel

Hoe omschrijf je de stijl van de babykamer?

“De babykamer heeft naar mijn mening meerdere stijlen. Het heeft iets stoers door de kleuren en de lijnen die op de muren geverfd zijn. Retro is terug te vinden in de meubels, het bed en de commode komen uit de jaren 70! Ook vind ik de kamer een tikje romantisch, klassiek en daarbij uniseks!”

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen?

“De kleuren op de muren zijn nachtblauw en een warme rode kleur, die ik ook gebruikt heb op de plankjes boven de commode (de officiële naam ben ik helaas kwijt, maar hij was van Gamma huismerk net als het blauw).”

Waar haal je inspiratie vandaan voor de babykamer?

“De inspiratie uit de babykamer komt grotendeels uit mijn ouderlijk huis. Mijn moeder heeft altlijd veel tweedehands marktjes met mij bezocht en de liefde voor goedkoop pareltjes scoren heb ik van haar meegekregen. Haar huis is nog steeds warm, gezellig en een beetje van alles ingericht.”

Wat is je favoriet hoekje?

“Er zijn 3 hoekjes (de enige 3 hoekjes ook) die mijn favoriet zijn in zijn kamer maar als ik er 1 moet kiezen is het de commode met plankjes erboven. Deze is gevuld met dierbare spulletjes die ik gekocht, gegeven en gekregen heb. In speciaal het gouden lijstje op de plank met de verfvlek erin. Ik heb dit lijstje gekocht voor 25 cent bij de kringloop. Ik had nog geen poster voor erin en wilde hem toch vullen, toen zag ik het stukje karton liggen op de grond waar ik telkens mijn kwasten op liet rusten. Deze kamer heb ik met veel moeite en liefde alleen en samen met een vriendin klaar voor gebruik gemaakt in de bloedhitte van de afgelopen zomer en vond dit een mooi herdenk plaatje voor in het lijstje.”

Wat is het favoriet hoekje van Rebel?

“Rebel heeft op dit moment nog geen favoriet hoekje. Hoe leuk de kamer ook is, hij is hier echt bijna nooit. Na zijn avond voeding slaap hij in zijn eigen bedje maar na de nachtvoeding wilt hij hier niet meer naartoe terug, helaas voor mij (wallen tot m’n knieën en een stijve nek). Hij slaapt dan bij ons in bed, op mij.”

Waar komen de meubels en accessoires vandaan?

“Het bed en de commode komen van marktplaats en waren samen 55 euro! De bamboestok aan het plafond komt uit mijn moeders tuin en was gratis! Verder komen bijna alle accessoires van de kringloop of hebben we gehad. Aan deze kamer met verf inclusief heb ik nog geen honderd euro uitgegeven! Voordat Rebel in zijn ledikant sliep heeft hij in onze kamer in een bohemien hangwieg, nieuwprijs kost deze al snel 160 euro maar ik heb hem op de ij-halen gescoord voor 20 euro!”

Waar shop je graag voor de kinderkamer?

“Het is denk ik wel duidelijk dat mijn favoriete babykamer winkels/webshop de kringloop, ij-hallen, marktplaats of andere rommelmarktjes zijn. Als je goed zoekt, de tijd ervoor neemt en het leuk vindt kan je echt leuke dingen scoren! Als tip heb ik, mocht je iets leuks zien wat misschien wat prijzig is, of een bepaald thema leuk vinden. Probeer eens een bezoekje aan de kringloop en kijk met een ander oog, daarmee bedoel ik, zie een object voor je in jouw huis. Soms een beetje opknappen hier en daar, maar je bespaart een hoop! Ik hoop dat ik mensen kan inspireren met onze babykamer. Als je geen groot budget hebt kan je toch een erg leuke kamer creëren.”

Veel liefs,

Thirza (Instagram)

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

  • ✔️haar ✔️make-up ✔️humeur. Ik krijg onwijs veel lieve, bezorgde berichtjes van jullie. Om iedereen tegelijk antwoord te geven: ik voel me stukken beter en het gaat hartstikke goed met mijn gezin❤️! Wel is het hier, zoals bij de meesten, vreemd en onwennig. Er komt veel tegelijk op ons bordje. Maar ik geloof dat alles goed komt. Hoe gaat het met jullie? Maar écht?
  • Leven in quarantaine 🤪🤣
  • Ik word héél zen van foto’s van ons interieur maken😌😌. Zouden jullie het leuk vinden om dit soort plaatjes vaker voorbij te zien komen?
•
Mila’s interieur✨
Bed: @stokkebaby 
Kleed: @volero.insta 
Gordijnen: @veneta.com 
Poef & gehaakt kussen: @westwingnl 
Boekenrek: @ikeanederland 
Beer: @prenatal_nl 
Poster: @alboe.nl
Eenhoorn knuffel: @manonmakesit
  • Afgelopen weekend plaatste ik een video die zéér ongebruikelijk is voor mij. Een video waarin ik vertel dat ik er na ruim vijf jaar mee stop. Niet voor altijd, maar ik heb even een break nodig van het vloggen. Gewoon effe geen camera op mijn snufferd en focus op andere zaken. Héérlijk om die bal een keer laag te houden. Maar je begrijpt dat de handjes vanzelf weer gaan jeuken😉.
  • Hoe gaat het met jullie❤️?
  • ✨OPROEPJE✨ Wat zijn het onzekere en vooral spannende tijden. Hard werken voor iedereen uit de cruciale sectoren, enge tijden voor risicogroepen en niet te vergeten mega onzeker voor bedrijven en zzp’ers die nergens op terug kunnen vallen in deze onzekere tijd🤞🏼. Ikzelf ben nu aan het werk en ga vanmiddag gezellig met mijn kleine vriendin spelen. Ik duik dan volledig in haar vrolijke belevingswereld en wil jullie hierin meenemen. Een beetje gezelligheid kunnen we wel gebruiken toch? Mijn vraag aan jullie is dan ook: wat zullen wij vanmiddag gaan doen? Kleien, knutselen, leren, lezen? Wij maken er een gezellige video over, niet om de situatie te negeren, maar om even ergens anders aan te denken❤️.
  • Ik weet het, angst is een slechte raadgever. Maar ik vrees dat Nederland afgelopen tijd te laks is geweest m.b.t. de situatie en dat we richting een hoop ellende gaan. Wij (Mila en ik) zijn/blijven komende weken thuis, Roy kan niet anders vanwege zijn werk. Ik hoop dat jullie de ernst van de zaak inmiddels ook inzien en dat de mensen die thuis kunnen blijven, veilig thuis blijven! Als ik in mijn regio kijk, wordt het steeds duidelijker dat iedereen getroffen kan worden, dus pas goed op elkaar, allemaal!✨
  • Wie had een jaar geleden nou verwacht dat wij naar dit prachtige huis zouden kunnen verhuizen? Wij in ieder geval niet! Tot ons gesprek met de bank hadden wij geen idee dat verhuizen naar een groter huis met kantoor onder eigen dak mogelijk was. Nu, een jaar later, kijken we terug op een bewogen jaar met een verhuizing en een verbouwing. Hoewel we geen gereedschap en kwast meer kunnen zien, is er nog genoeg te doen🙈! Maar alles komt wanneer het komt (en wanneer we budget hebben😉).
•
Droom jij of dromen jullie ook van het kopen van een (ander) huis? Ga dan eens het gesprek aan met een hypotheekadviseur van SNS. Samen kijk je naar je wensen, kansen en mogelijkheden voor nu en/of voor later. Het eerste oriëntatiegesprek kost je niets en de adviseur kan veel opties bieden omdat SNS met meerdere hypotheekaanbieders (met elk hun eigen rentes en voorwaarden) werkt. Eén ding is zeker: je weet pas wat mogelijk is als je het uitzoekt!
•
#snshypotheken #alboepartner
  • Wow, wat ben ik inspiratieloos op dit moment🤭. Ik ben zo slap als een vaatdoek en mijn brein lijkt maar voor de helft te functioneren. Een typisch ‘bijna-voorjaar-dingetje’ van mij. Kortom: een saaie bedoeling🤣. Herkent iemand deze futloosheid tegen het einde van de winter?

ALBOE op Facebook

ALBOE op social