De babykamer van… Myrthe

Met onze rubriek ‘De babykamer van…’ en ‘De kinderkamer van…’ hopen we mama’s en mama’s to be te inspireren met leuke ideeën, stijlen, inrichtingen en fijne producten. Kortom: een dosis interieur inspiratie voor de babykamer en/of kinderkamer! Deze keer mogen we van mama Denise en papa Stein een kijkje nemen in de babykamer van hun dochter Myrthe 1 jaar en 3 maanden oud. Myrthe is een vrolijk meisje dat enorm houdt van muziek. Op elk melodietje doet ze een dansje. Daarnaast speelt ze heel graag met haar nieuwe theeservies van Vtech (Tante Jet). Ook knuffels vindt ze erg leuk. Ze is er dan ook dol op om ze kusjes te geven. Myrthe weet nu al heel goed wat ze wel en niet wilt. Ze kan daarom soms ook best een beetje driftig zijn, maar dat maakt ze daarna weer meteen goed met haar vrolijke karakter. Als ze eten ziet, wordt ze helemaal wild. Ze is dol op fruit en dan met name mango en banaan. ’s Avonds eet ze het liefste pasta. Als haar ouders haar gekookte aardappelen geven dan draait ze haar gezicht weg en schudt ze nee. Dat zal ze dan wel van haar moeder hebben, want zij vindt aardappelen ook echt heel vies!

De babykamer van Myrthe

Hoe omschrijf je de stijl van de babykamer?

Myrthe heeft een echte lieve, girly slaapkamer waarin we subtiele details van een zwaan hebben verwerkt. Wel heb ik ervoor gekozen om de kamer rustig te houden. 

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen?

De kleur op de muur is oudroze. Een echte meidenkleur die niet schreeuwerig is. Naast het roze hebben we gekozen voor witte muren en witte meubels. Het zijn strakke meubels zonder greepjes.

Welke meubels zien we in de kamer en waarom hebben jullie hiervoor gekozen?

De meubels hebben we gekocht bij Babypark. Meteen viel mijn oog op de meubels toen we daar rondliepen. Deze meubels kun je eigenlijk overal mee matchen en omdat we twee kindjes hebben met weinig leeftijdsverschil, leek het me wel prettig dat we jaren met deze meubels kunnen doen. In een tienerkamer staat de kledingkast bijvoorbeeld ook erg goed en omdat hij drie deuren heeft, is hij groot genoeg. Ik heb meteen een tip die gaat over ons ledikant. Het is namelijk geen standaard ledikant met een maat van 60 x 120 cm. Het ledikant is 70 x 140 cm. Als Myrthe wat groter is, kunnen we 1 zijkant eruit halen. Zo krijg je een bedje waar ze zelf in en uit kan stappen. Zo hoeven we dus geen peuterbedje aan te schaffen! Dat is weer mooi meegenomen.

Waar haal je inspiratie vandaan voor de babykamer?

Inspiratie voor de kamer heb ik van Pinterest. De ladder met kleertjes heb ik gepikt van Kim hihi. Dat vond ik zo leuk staan in de babykamer van Mila!

Wat is je favoriet hoekje?

Ons favoriete hoekje in de kamer is onder de klamboe. Myrthe vindt het daar erg gezellig. Lekker tegen de kussens aanzitten en met haar knuffels spelen.

Waarop ben je het meest trots in de kamer?

Het meest trots ben ik op de plankjes met de boekjes. Zo simpel, maar het maakt de kamer helemaal af! Ik vind het er gezellig uitzien en boekjes lezen vind ik erg belangrijk voor de ontwikkeling. Iedere avond voor het slapen gaan, lezen we samen een verhaaltje.

Waar komen de meubels en accessoires vandaan?

Zoals ik eerder al schreef, komen de meubels van Babypark. Waar de ladder vandaan komt ben ik even kwijt (de lader van Kim komt van Kwantum). maar de knuffel die erop zit en de opbergdozen op de kledingkast zijn van maison du monde. Zeker de moeite waard om daar eens te kijken! Ze hebben er super mooie spulletjes die je niet in iedere winkel kunt vinden! De lamp hebben we gekocht bij de Praxis en de klamboe is van Jollein. De plankjes waar de boekjes in staan, komen van Ikea. Boven de commode komen nog posters te hangen die ik nog moet bestellen. De zwanenposter van Kim past perfect in Myrthe haar kamer!

Waar shop je graag voor de babykamer?

Ik stimuleer het fysiek kopen in winkels altijd, omdat ik het belangrijk vind dat de winkels blijven bestaan. Maar als ik online koop, kijk ik vooral op de website’s van Jules & Jaimy en op Etsy.  

Heb je shop/budget- tips voor de babykamer?

Als laatste wil ik jullie nog een budgettip meegeven: kijk naar wat jij wilt betalen voor een product. Dat maakt of het een goede prijs is.

Veel liefs,

Denise en Stein

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

  • Swipe 🔚 voor before🤭.
•
Ik weet nog goed dat veel van jullie twijfels hadden over het verven van de bakstenen. De voornaamste adviezen die we kregen waren: alles stucen of de bakstenen laten zoals ze waren. Eigenzinnig als ik ben koos ik uiteraard voor mijn eigen idee: het verven van de bakstenen en de open haard🤭. Tot op de dag van vandaag ben ik onwijs blij met het resultaat van onze woonkamer make-over. Ik vind dit een van de meest sfeervolle hoekjes in ons huis🖤.
•
Ons interieur✨
Verf: @rustoleumnl (taupe)
Wereldbol: @karwei 
Manden & zwart potje met kaars: @westwingnl 
Gouden oog spiegel: @jysknl 
Illustratie (op open haard): @amberdevreng 
Gouden lijst: @leenbakker 
Crème olifant: kringloop
Zwart windlicht: @ikeanederland 
Overige accessoires: @actionnederland
  • ✔️haar ✔️make-up ✔️humeur. Ik krijg onwijs veel lieve, bezorgde berichtjes van jullie. Om iedereen tegelijk antwoord te geven: ik voel me stukken beter en het gaat hartstikke goed met mijn gezin❤️! Wel is het hier, zoals bij de meesten, vreemd en onwennig. Er komt veel tegelijk op ons bordje. Maar ik geloof dat alles goed komt. Hoe gaat het met jullie? Maar écht?
  • Leven in quarantaine 🤪🤣
  • Ik word héél zen van foto’s van ons interieur maken😌😌. Zouden jullie het leuk vinden om dit soort plaatjes vaker voorbij te zien komen?
•
Mila’s interieur✨
Bed: @stokkebaby 
Kleed: @volero.insta 
Gordijnen: @veneta.com 
Poef & gehaakt kussen: @westwingnl 
Boekenrek: @ikeanederland 
Beer: @prenatal_nl 
Poster: @alboe.nl
Eenhoorn knuffel: @manonmakesit
  • Afgelopen weekend plaatste ik een video die zéér ongebruikelijk is voor mij. Een video waarin ik vertel dat ik er na ruim vijf jaar mee stop. Niet voor altijd, maar ik heb even een break nodig van het vloggen. Gewoon effe geen camera op mijn snufferd en focus op andere zaken. Héérlijk om die bal een keer laag te houden. Maar je begrijpt dat de handjes vanzelf weer gaan jeuken😉.
  • Hoe gaat het met jullie❤️?
  • ✨OPROEPJE✨ Wat zijn het onzekere en vooral spannende tijden. Hard werken voor iedereen uit de cruciale sectoren, enge tijden voor risicogroepen en niet te vergeten mega onzeker voor bedrijven en zzp’ers die nergens op terug kunnen vallen in deze onzekere tijd🤞🏼. Ikzelf ben nu aan het werk en ga vanmiddag gezellig met mijn kleine vriendin spelen. Ik duik dan volledig in haar vrolijke belevingswereld en wil jullie hierin meenemen. Een beetje gezelligheid kunnen we wel gebruiken toch? Mijn vraag aan jullie is dan ook: wat zullen wij vanmiddag gaan doen? Kleien, knutselen, leren, lezen? Wij maken er een gezellige video over, niet om de situatie te negeren, maar om even ergens anders aan te denken❤️.
  • Ik weet het, angst is een slechte raadgever. Maar ik vrees dat Nederland afgelopen tijd te laks is geweest m.b.t. de situatie en dat we richting een hoop ellende gaan. Wij (Mila en ik) zijn/blijven komende weken thuis, Roy kan niet anders vanwege zijn werk. Ik hoop dat jullie de ernst van de zaak inmiddels ook inzien en dat de mensen die thuis kunnen blijven, veilig thuis blijven! Als ik in mijn regio kijk, wordt het steeds duidelijker dat iedereen getroffen kan worden, dus pas goed op elkaar, allemaal!✨
  • Wie had een jaar geleden nou verwacht dat wij naar dit prachtige huis zouden kunnen verhuizen? Wij in ieder geval niet! Tot ons gesprek met de bank hadden wij geen idee dat verhuizen naar een groter huis met kantoor onder eigen dak mogelijk was. Nu, een jaar later, kijken we terug op een bewogen jaar met een verhuizing en een verbouwing. Hoewel we geen gereedschap en kwast meer kunnen zien, is er nog genoeg te doen🙈! Maar alles komt wanneer het komt (en wanneer we budget hebben😉).
•
Droom jij of dromen jullie ook van het kopen van een (ander) huis? Ga dan eens het gesprek aan met een hypotheekadviseur van SNS. Samen kijk je naar je wensen, kansen en mogelijkheden voor nu en/of voor later. Het eerste oriëntatiegesprek kost je niets en de adviseur kan veel opties bieden omdat SNS met meerdere hypotheekaanbieders (met elk hun eigen rentes en voorwaarden) werkt. Eén ding is zeker: je weet pas wat mogelijk is als je het uitzoekt!
•
#snshypotheken #alboepartner

ALBOE op Facebook

ALBOE op social