De babykamer van… Myrthe

Met onze rubriek ‘De babykamer van…’ en ‘De kinderkamer van…’ hopen we mama’s en mama’s to be te inspireren met leuke ideeën, stijlen, inrichtingen en fijne producten. Kortom: een dosis interieur inspiratie voor de babykamer en/of kinderkamer! Deze keer mogen we van mama Denise en papa Stein een kijkje nemen in de babykamer van hun dochter Myrthe 1 jaar en 3 maanden oud. Myrthe is een vrolijk meisje dat enorm houdt van muziek. Op elk melodietje doet ze een dansje. Daarnaast speelt ze heel graag met haar nieuwe theeservies van Vtech (Tante Jet). Ook knuffels vindt ze erg leuk. Ze is er dan ook dol op om ze kusjes te geven. Myrthe weet nu al heel goed wat ze wel en niet wilt. Ze kan daarom soms ook best een beetje driftig zijn, maar dat maakt ze daarna weer meteen goed met haar vrolijke karakter. Als ze eten ziet, wordt ze helemaal wild. Ze is dol op fruit en dan met name mango en banaan. ’s Avonds eet ze het liefste pasta. Als haar ouders haar gekookte aardappelen geven dan draait ze haar gezicht weg en schudt ze nee. Dat zal ze dan wel van haar moeder hebben, want zij vindt aardappelen ook echt heel vies!

De babykamer van Myrthe

Hoe omschrijf je de stijl van de babykamer?

Myrthe heeft een echte lieve, girly slaapkamer waarin we subtiele details van een zwaan hebben verwerkt. Wel heb ik ervoor gekozen om de kamer rustig te houden. 

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen?

De kleur op de muur is oudroze. Een echte meidenkleur die niet schreeuwerig is. Naast het roze hebben we gekozen voor witte muren en witte meubels. Het zijn strakke meubels zonder greepjes.

Welke meubels zien we in de kamer en waarom hebben jullie hiervoor gekozen?

De meubels hebben we gekocht bij Babypark. Meteen viel mijn oog op de meubels toen we daar rondliepen. Deze meubels kun je eigenlijk overal mee matchen en omdat we twee kindjes hebben met weinig leeftijdsverschil, leek het me wel prettig dat we jaren met deze meubels kunnen doen. In een tienerkamer staat de kledingkast bijvoorbeeld ook erg goed en omdat hij drie deuren heeft, is hij groot genoeg. Ik heb meteen een tip die gaat over ons ledikant. Het is namelijk geen standaard ledikant met een maat van 60 x 120 cm. Het ledikant is 70 x 140 cm. Als Myrthe wat groter is, kunnen we 1 zijkant eruit halen. Zo krijg je een bedje waar ze zelf in en uit kan stappen. Zo hoeven we dus geen peuterbedje aan te schaffen! Dat is weer mooi meegenomen.

Waar haal je inspiratie vandaan voor de babykamer?

Inspiratie voor de kamer heb ik van Pinterest. De ladder met kleertjes heb ik gepikt van Kim hihi. Dat vond ik zo leuk staan in de babykamer van Mila!

Wat is je favoriet hoekje?

Ons favoriete hoekje in de kamer is onder de klamboe. Myrthe vindt het daar erg gezellig. Lekker tegen de kussens aanzitten en met haar knuffels spelen.

Waarop ben je het meest trots in de kamer?

Het meest trots ben ik op de plankjes met de boekjes. Zo simpel, maar het maakt de kamer helemaal af! Ik vind het er gezellig uitzien en boekjes lezen vind ik erg belangrijk voor de ontwikkeling. Iedere avond voor het slapen gaan, lezen we samen een verhaaltje.

Waar komen de meubels en accessoires vandaan?

Zoals ik eerder al schreef, komen de meubels van Babypark. Waar de ladder vandaan komt ben ik even kwijt (de lader van Kim komt van Kwantum). maar de knuffel die erop zit en de opbergdozen op de kledingkast zijn van maison du monde. Zeker de moeite waard om daar eens te kijken! Ze hebben er super mooie spulletjes die je niet in iedere winkel kunt vinden! De lamp hebben we gekocht bij de Praxis en de klamboe is van Jollein. De plankjes waar de boekjes in staan, komen van Ikea. Boven de commode komen nog posters te hangen die ik nog moet bestellen. De zwanenposter van Kim past perfect in Myrthe haar kamer!

Waar shop je graag voor de babykamer?

Ik stimuleer het fysiek kopen in winkels altijd, omdat ik het belangrijk vind dat de winkels blijven bestaan. Maar als ik online koop, kijk ik vooral op de website’s van Jules & Jaimy en op Etsy.  

Heb je shop/budget- tips voor de babykamer?

Als laatste wil ik jullie nog een budgettip meegeven: kijk naar wat jij wilt betalen voor een product. Dat maakt of het een goede prijs is.

Veel liefs,

Denise en Stein

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social