De babykamer van… Lynn

Met onze rubriek ‘De babykamer van…’ en ‘De kinderkamer van…’ hopen we mama’s en mama’s to be te inspireren met leuke ideeën, stijlen, inrichtingen en fijne producten. Kortom: een dosis interieur inspiratie voor de babykamer en/of kinderkamer! Deze keer mogen we van mama Manèl een kijkje nemen in de babykamer van dochter Lynn van twee maanden oud. Lynn houdt van knuffelen met papa en mama. En sinds kort heeft ze het lachen ontdekt. Ook vindt ze haar muziekmobiel van Nijntje interessant.

De babykamer van Lynn

Hoe omschrijf je de stijl van de babykamer?

Ik omschrijf Lynn haar kamertje als vrij basic met witte meubels en een witte muur. Hij oogt dan ook best strak en rustig. Rust was voor mij ook meteen een belangrijk thema voor de babykamer. Zelf heb ik een Autisme Spectrum Stoornis, hierdoor raak ik snel overprikkeld door geluiden, kleuren, licht en te veel drukte om mij heen. Omdat ik veel tijd in de babykamer besteed vind ik het prettig als deze kamer rust uitstraalt zodat ik mij hier op mijn gemak voel.

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen?

De kleur op de muur is wit. De kamer hebben wij kleur gegeven door middel van accessoires en bekleding. De kleur ‘Forest green’ komt hierin het meeste terug.

Welke meubels zien we in de kamer en waarom hebben jullie hiervoor gekozen?

De meubels komen van de zaak ‘Baby en Tiener’ en wordt de lijn ‘babykamer Nick’ genoemd. De commode, ledikant en kledingkast komen van dezelfde lijn. Wij hebben voor deze lijn gekozen omdat ik deze mooi strak vond. Mijn ouders kochten deze babykamer voor ons en toen wij terug van vakantie kwamen stond alles al helemaal in elkaar gezet klaar op Lynn haar kamertje. Super lief.

Waar haal je inspiratie vandaan voor de babykamer?

Tijdens mijn zwangerschap heb ik op Pinterest een ‘Babykamer bord’ gemaakt, hierin sloeg ik dan afbeeldingen op van babykamers, kleuren en accessoires. Zo maakte ik voor mijzelf een inspiratiebord.

Wat is je favoriet hoekje?

Ik denk dat mijn favoriete hoekje toch wel de hoek is van de kunstplant van Ikea met daarnaast Lynn haar ledikantje en de posters van ALBOE erboven. Vooral de kunstplantjes in de babykamer vind ik het helemaal af maken en straalt voor mij echt een rustige en natuurlijke sfeer uit. 

Waarop ben je het meest trots in de kamer?

Ik ben het meest trots op Lynn haar boekenrek. Ik vond deze op bol.com en ben er erg blij mee! Je kan er veel boekjes in kwijt, en hij staat op wielen waardoor je hem makkelijk kan rollen naar een ander plekje. Alle boekjes erin heb ik gekregen van verschillende belangrijke mensen om mij heen, dat maakt het nog extra speciaal vind ik!

Waar komen de meubels en accessoires vandaan?

De meubels komen uit de lijn ‘Babykamer Nick’ zijn van de zaak ‘Baby en Tiener’. De gordijnen zijn van Hema en worden ‘lightgreen’ genoemd van de lijn ‘Leeuwarden’. Het vloerkleed komt van H&M. De nepplanten, plantenmand en het zwarte opbergrekje komen van Ikea. De bekleding van het ledikantje komt van Prenatal, evenals het aankleedkussenhoes. De posters zijn van ALBOE en de posterlijsten van Desenio.

Waar shop je graag voor de babykamer?

Ik shop graag bij Ikea, Prenatal en H&M. De mijlpaalblokken kocht ik bij hipenhout. De hanger met Lynn haar naam, geboortedatum en gewicht komt van mood-creation.

Welke webwinkels mogen we niet missen?

Bol.com is voor mij altijd een uitkomst, je kan er zóveel vinden! Verder vind ik het heerlijk om op de website van H&M en Prénatal rond te struinen. En hipenhout.nl en mood-creation.nl hebben ook hele leuke en gepersonaliseerde spulletjes.

Heb je shop/budget- tips voor de babykamer?

Wanneer ik wat leuks zie op de website of in de winkel bij bijvoorbeeld Prénatal, H&M, HEMA, etc. Wacht ik altijd even tot er een actie of aanbieding voorbij komt. Of tot er weer een sale is. Er zijn namelijk zo vaak leuke acties en kortingen, dat ik het dan zonde vind om het meteen te kopen als ik iets zie en er dan de volle prijs voor betaal. Vaak duurt het niet lang tot iets in de sale komt of je een leuke 1+1 actie hebt oid., en dan koop ik dus dan gewoon! 

Liefs,

Manèl (@livingmanel_)


Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

  • Swipe 🔚 voor before🤭.
•
Ik weet nog goed dat veel van jullie twijfels hadden over het verven van de bakstenen. De voornaamste adviezen die we kregen waren: alles stucen of de bakstenen laten zoals ze waren. Eigenzinnig als ik ben koos ik uiteraard voor mijn eigen idee: het verven van de bakstenen en de open haard🤭. Tot op de dag van vandaag ben ik onwijs blij met het resultaat van onze woonkamer make-over. Ik vind dit een van de meest sfeervolle hoekjes in ons huis🖤.
•
Ons interieur✨
Verf: @rustoleumnl (taupe)
Wereldbol: @karwei 
Manden & zwart potje met kaars: @westwingnl 
Gouden oog spiegel: @jysknl 
Illustratie (op open haard): @amberdevreng 
Gouden lijst: @leenbakker 
Crème olifant: kringloop
Zwart windlicht: @ikeanederland 
Overige accessoires: @actionnederland
  • ✔️haar ✔️make-up ✔️humeur. Ik krijg onwijs veel lieve, bezorgde berichtjes van jullie. Om iedereen tegelijk antwoord te geven: ik voel me stukken beter en het gaat hartstikke goed met mijn gezin❤️! Wel is het hier, zoals bij de meesten, vreemd en onwennig. Er komt veel tegelijk op ons bordje. Maar ik geloof dat alles goed komt. Hoe gaat het met jullie? Maar écht?
  • Leven in quarantaine 🤪🤣
  • Ik word héél zen van foto’s van ons interieur maken😌😌. Zouden jullie het leuk vinden om dit soort plaatjes vaker voorbij te zien komen?
•
Mila’s interieur✨
Bed: @stokkebaby 
Kleed: @volero.insta 
Gordijnen: @veneta.com 
Poef & gehaakt kussen: @westwingnl 
Boekenrek: @ikeanederland 
Beer: @prenatal_nl 
Poster: @alboe.nl
Eenhoorn knuffel: @manonmakesit
  • Afgelopen weekend plaatste ik een video die zéér ongebruikelijk is voor mij. Een video waarin ik vertel dat ik er na ruim vijf jaar mee stop. Niet voor altijd, maar ik heb even een break nodig van het vloggen. Gewoon effe geen camera op mijn snufferd en focus op andere zaken. Héérlijk om die bal een keer laag te houden. Maar je begrijpt dat de handjes vanzelf weer gaan jeuken😉.
  • Hoe gaat het met jullie❤️?
  • ✨OPROEPJE✨ Wat zijn het onzekere en vooral spannende tijden. Hard werken voor iedereen uit de cruciale sectoren, enge tijden voor risicogroepen en niet te vergeten mega onzeker voor bedrijven en zzp’ers die nergens op terug kunnen vallen in deze onzekere tijd🤞🏼. Ikzelf ben nu aan het werk en ga vanmiddag gezellig met mijn kleine vriendin spelen. Ik duik dan volledig in haar vrolijke belevingswereld en wil jullie hierin meenemen. Een beetje gezelligheid kunnen we wel gebruiken toch? Mijn vraag aan jullie is dan ook: wat zullen wij vanmiddag gaan doen? Kleien, knutselen, leren, lezen? Wij maken er een gezellige video over, niet om de situatie te negeren, maar om even ergens anders aan te denken❤️.
  • Ik weet het, angst is een slechte raadgever. Maar ik vrees dat Nederland afgelopen tijd te laks is geweest m.b.t. de situatie en dat we richting een hoop ellende gaan. Wij (Mila en ik) zijn/blijven komende weken thuis, Roy kan niet anders vanwege zijn werk. Ik hoop dat jullie de ernst van de zaak inmiddels ook inzien en dat de mensen die thuis kunnen blijven, veilig thuis blijven! Als ik in mijn regio kijk, wordt het steeds duidelijker dat iedereen getroffen kan worden, dus pas goed op elkaar, allemaal!✨
  • Wie had een jaar geleden nou verwacht dat wij naar dit prachtige huis zouden kunnen verhuizen? Wij in ieder geval niet! Tot ons gesprek met de bank hadden wij geen idee dat verhuizen naar een groter huis met kantoor onder eigen dak mogelijk was. Nu, een jaar later, kijken we terug op een bewogen jaar met een verhuizing en een verbouwing. Hoewel we geen gereedschap en kwast meer kunnen zien, is er nog genoeg te doen🙈! Maar alles komt wanneer het komt (en wanneer we budget hebben😉).
•
Droom jij of dromen jullie ook van het kopen van een (ander) huis? Ga dan eens het gesprek aan met een hypotheekadviseur van SNS. Samen kijk je naar je wensen, kansen en mogelijkheden voor nu en/of voor later. Het eerste oriëntatiegesprek kost je niets en de adviseur kan veel opties bieden omdat SNS met meerdere hypotheekaanbieders (met elk hun eigen rentes en voorwaarden) werkt. Eén ding is zeker: je weet pas wat mogelijk is als je het uitzoekt!
•
#snshypotheken #alboepartner

ALBOE op Facebook

ALBOE op social