De babykamer van… Lynn

Met onze rubriek ‘De babykamer van…’ en ‘De kinderkamer van…’ hopen we mama’s en mama’s to be te inspireren met leuke ideeën, stijlen, inrichtingen en fijne producten. Kortom: een dosis interieur inspiratie voor de babykamer en/of kinderkamer! Deze keer mogen we van mama Manèl een kijkje nemen in de babykamer van dochter Lynn van twee maanden oud. Lynn houdt van knuffelen met papa en mama. En sinds kort heeft ze het lachen ontdekt. Ook vindt ze haar muziekmobiel van Nijntje interessant.

De babykamer van Lynn

Hoe omschrijf je de stijl van de babykamer?

Ik omschrijf Lynn haar kamertje als vrij basic met witte meubels en een witte muur. Hij oogt dan ook best strak en rustig. Rust was voor mij ook meteen een belangrijk thema voor de babykamer. Zelf heb ik een Autisme Spectrum Stoornis, hierdoor raak ik snel overprikkeld door geluiden, kleuren, licht en te veel drukte om mij heen. Omdat ik veel tijd in de babykamer besteed vind ik het prettig als deze kamer rust uitstraalt zodat ik mij hier op mijn gemak voel.

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen?

De kleur op de muur is wit. De kamer hebben wij kleur gegeven door middel van accessoires en bekleding. De kleur ‘Forest green’ komt hierin het meeste terug.

Welke meubels zien we in de kamer en waarom hebben jullie hiervoor gekozen?

De meubels komen van de zaak ‘Baby en Tiener’ en wordt de lijn ‘babykamer Nick’ genoemd. De commode, ledikant en kledingkast komen van dezelfde lijn. Wij hebben voor deze lijn gekozen omdat ik deze mooi strak vond. Mijn ouders kochten deze babykamer voor ons en toen wij terug van vakantie kwamen stond alles al helemaal in elkaar gezet klaar op Lynn haar kamertje. Super lief.

Waar haal je inspiratie vandaan voor de babykamer?

Tijdens mijn zwangerschap heb ik op Pinterest een ‘Babykamer bord’ gemaakt, hierin sloeg ik dan afbeeldingen op van babykamers, kleuren en accessoires. Zo maakte ik voor mijzelf een inspiratiebord.

Wat is je favoriet hoekje?

Ik denk dat mijn favoriete hoekje toch wel de hoek is van de kunstplant van Ikea met daarnaast Lynn haar ledikantje en de posters van ALBOE erboven. Vooral de kunstplantjes in de babykamer vind ik het helemaal af maken en straalt voor mij echt een rustige en natuurlijke sfeer uit. 

Waarop ben je het meest trots in de kamer?

Ik ben het meest trots op Lynn haar boekenrek. Ik vond deze op bol.com en ben er erg blij mee! Je kan er veel boekjes in kwijt, en hij staat op wielen waardoor je hem makkelijk kan rollen naar een ander plekje. Alle boekjes erin heb ik gekregen van verschillende belangrijke mensen om mij heen, dat maakt het nog extra speciaal vind ik!

Waar komen de meubels en accessoires vandaan?

De meubels komen uit de lijn ‘Babykamer Nick’ zijn van de zaak ‘Baby en Tiener’. De gordijnen zijn van Hema en worden ‘lightgreen’ genoemd van de lijn ‘Leeuwarden’. Het vloerkleed komt van H&M. De nepplanten, plantenmand en het zwarte opbergrekje komen van Ikea. De bekleding van het ledikantje komt van Prenatal, evenals het aankleedkussenhoes. De posters zijn van ALBOE en de posterlijsten van Desenio.

Waar shop je graag voor de babykamer?

Ik shop graag bij Ikea, Prenatal en H&M. De mijlpaalblokken kocht ik bij hipenhout. De hanger met Lynn haar naam, geboortedatum en gewicht komt van mood-creation.

Welke webwinkels mogen we niet missen?

Bol.com is voor mij altijd een uitkomst, je kan er zóveel vinden! Verder vind ik het heerlijk om op de website van H&M en Prénatal rond te struinen. En hipenhout.nl en mood-creation.nl hebben ook hele leuke en gepersonaliseerde spulletjes.

Heb je shop/budget- tips voor de babykamer?

Wanneer ik wat leuks zie op de website of in de winkel bij bijvoorbeeld Prénatal, H&M, HEMA, etc. Wacht ik altijd even tot er een actie of aanbieding voorbij komt. Of tot er weer een sale is. Er zijn namelijk zo vaak leuke acties en kortingen, dat ik het dan zonde vind om het meteen te kopen als ik iets zie en er dan de volle prijs voor betaal. Vaak duurt het niet lang tot iets in de sale komt of je een leuke 1+1 actie hebt oid., en dan koop ik dus dan gewoon! 

Liefs,

Manèl (@livingmanel_)


Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram did not return a 200.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social