De babykamer van Loïs

Met onze rubriek ‘De babykamer van…’ en ‘De kinderkamer van…’ hopen we mama’s en mama’s to be te inspireren met leuke ideeën, stijlen, inrichtingen en fijne producten. Kortom: een dosis interieur inspiratie voor de babykamer en/of kinderkamer! Deze keer mogen we van mama Cindy een kijkje nemen in de babykamer van Loïs van twaalf weken oud. Loïs is een vrolijke baby die dol is op haar muziekmobiel in de box en een heerlijk, meisjesachtig kamertje heeft.

De babykamer van Loïs

Hoe omschrijf je de stijl van de babykamer?

“Ik denk dat ik haar kamertje wel kan omschrijven als girly met een caribisch tintje. Het is een duidelijke meidenkamer, lekker roze!”

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen?

“In de babykamer hebben we gekozen voor een combinatie van roze, wit en goud. De kleur die je op de muren ziet is ‘oudroze’ van Flexa.”

Welke meubels hebben jullie gekozen en waarom?

“De babykamer is van het merk TWF (o.a. verkrijgbaar via BabyDump). Ik wilde graag witte meubels in de babykamer omdat ik vind dat witte meubels overal makkelijk bijpassen, zo ook bij onze vloer. De meubels in de babykamer van Loïs hebben we destijds gekocht voor haar broer Kyan en gebruiken we nu voor onze dochter. ”

Waar haal je inspiratie vandaan voor de babykamer?

“Mijn inspiratie voor de babykamer haal ik via Google en via Instagram. Als je via Google bijvoorbeeld intypt ‘babykamer meisjes roze’ dan komen er leuke afbeeldingen naar voren. Via Instagram kom je bijvoorbeeld met de hashtag #babykamerstyling hele mooie babykamers tegen.”

Wat is je favoriet hoekje?

“Mijn favoriet hoekje is het hoekje bij de commode. Hier vind ik het heerlijk om bezig te zijn met haar kleertjes en om leuke setjes bij elkaar te zoeken.”

Waar ben je het meest trots op in de babykamer?

“Het meest trots ben ik op de decoratie op de muren bij haar bedje. De roze vlakken met de gouden stickers vind ik toch wel erg goed gelukt. De dromenvanger, die ik heb gewonnen via instagram maakt het helemaal af!”

“Het subtiel flamingo thema in de babykamer is ontstaan tijdens het zoeken naar een leuk geboortekaartje. Ik zocht een geboortekaartje dat niet zo ‘standaard’ was, iets wat ik nog niet voorbij had zien komen. Toen zag ik op hipdesign.nl een kaartje met een flamingo erop, dat vond ik er heel leuk uitzien. Deze heb ik aangepast naar eigen smaak en toen is eigenlijk het idee ontstaan om haar kamertje ook in flamingo thema te doen. Zo ben ik opzoek gegaan naar leuke accessoires.”

Waar komen de meubels en accessoires vandaan?

“De meubels hebben we gekocht bij BabyDump. De meeste accessoires komen van Xenos, zoals het kledingrekje, de flamingo, de mand op de commode, de kaartjes, het spiegeltje aan de muur, de fotolijsten, de cactus in stolp en het vaasje. De posters in de lijsten komen van Desenio, de muurstickers komen van Perfectlittletouch.nl de dromenvanger komt van Humbymum.com en de kussentjes komen van Maisonsdumonde.com. De waaier aan de muur is handgemaakt en heeft mijn partner destijds voor mij meegenomen uit Cuba. Ik vind hem heel leuk staan in de kamer van Loïs, samen met de flamingo’s heeft haar kamertje een beetje een caribisch tintje. Het ananas kapstokhaakje aan de muur is van Bloomingville, de verschoonkussenhoes is zelf gemaakt door een vriendin van mij en de muziekmobiel ook. Allebei van hetzelfde stofje zodat het leuk bij elkaar matcht.”

Waar shop je graag voor de kinderkamer?

“Ik ben sowieso fan van Xenos, die hebben altijd leuke accessoires voor een leuke prijsje!”

Welke webwinkels mogen we niet missen?

“Bij Maisonsdumonde.com vind je hele leuke en aparte meubels en decoratie voor een baby en kinderkamer!”

Heb je leuke tips voor het inrichten van de babykamer/kinderkamer?

“Door bestaande accessoires op te pimpen met bijvoorbeeld een likje verf of een andere stofje, heb je toch net even wat anders dan anderen!”

Veel liefs,

Cindy (Instagram)

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social