De babykamer van… Foss

Met onze rubriek ‘De babykamer van…’ en ‘De kinderkamer van…’ hopen we mama’s en mama’s to be te inspireren met leuke ideeën, stijlen, inrichtingen en fijne producten. Kortom: een dosis interieur inspiratie voor de babykamer en/of kinderkamer! Deze keer mogen we van mama Fleur een kijkje nemen in de babykamer van zoon Foss van acht maanden oud. Foss kan zich goed vermaken in de box met zijn Little dutch knuffel en als zijn moeder de muziek mobiel aanzet, wil hij deze het allerliefst grijpen. Tegenwoordig heeft hij ook een ‘race auto’ loopauto waar Foss druk mee aan het oefenen is om binnenkort de hele woonkamer mee rond te sjeezen.

De babykamer van Foss

Hoe omschrijf je de stijl van de babykamer?

Foss heeft een echte jungle kamer. Doordat wij hebben gekozen voor dit thema vind ik dat het kamertje ook stoer oogt.

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen?

Foss heeft vooral veel groen in zijn kamer. Dit vind ik erg toepasselijk bij het jungle thema waar ik voor heb gekozen. Ik wilde eerst kiezen voor mintgroen, maar dit vind ik niet zo’n leuke kleur voor als Foss ouder wordt. En aangezien het verven van de muren niet echt een hobby van mij is, heb ik gekozen voor donkerder groen. Dit vind ik ook leuk passen bij een jongenskamer voor later. 

Welke meubels zien we in de kamer en waarom hebben jullie hiervoor gekozen?

De commode en het ledikantje zijn van Jada geweest (de kinderkamer van Jada), ze zijn wit en neutraal en kunnen nog prima een ronde mee. Ik vind het een beetje onzin om voor ons tweede kindje opnieuw de babyuitzet te kopen omdat we al veel in huis hebben. De kledingkast heb ik overgenomen van een goede vriendin, deze stond bij haar dochtertje op de kamer maar omdat ze keken voor een wat grotere kast en ik nog op zoek was naar een witte kledingkast voor de babykamer, mocht ik hem overnemen. De knoppen op de kast waren roze, deze heb ik vervangen door knoppen van hout. Het mint groene stoeltje voor het ledikantje is van mijn overleden schoonvader geweest. Ik vond het altijd al een leuk stoeltje toen ik hem bij hem thuis zag staan. Deze was eerst bruin, ik heb hem zelf mintgroen geverfd met de home deco verf van Action. Het laatste wat de kamer helemaal afmaakt is het luipaard vloerkleed. Deze scoorde ik laatst bij Kruidvat, dit vind ik echt een eyecather voor de junglekamer.

Waar haal je inspiratie vandaan voor de babykamer?

Voor deze babykamer heb ik inspiratie opgedaan bij de oude babykamer van Mila. Vooral de inrichting van de babykamer heb ik een beetje afgekeken, maar dan net even anders. De trolley staat achter de commode en het sier laddertje staat aan de andere muur. Verder kijk ik veel op Instagram en Pinterest bij de hagstag #kinderkamer en #babykamer voor inspiratie.

Wat is je favoriet hoekje?

Ik vind het hoekje tussen de commode en de kledingkast een heel tof hoekje geworden. Het ziet er gewoon stoer en jungle achtig uit. Ik denk dat Foss dit hoekje straks ook het leukst vindt in z’n kamertje hihi.

Waarop ben je het meest trots in de kamer?

Waar ik het meest trots op ben is de geverfde muur, deze vind ik erg goed gelukt! Ik heb hem helemaal zelf geschilderd en daar ben ik trots op!

Waar komen de meubels en accessoires vandaan?

Het plankje boven de commode heeft mijn vriend zelf gemaakt, de commode en het ledikantje zijn van Marktplaats, de kledingkast van een vriendin en het stoeltje van mijn inmiddels overleden schoonvader. Het sier laddertje en de landkaart aan de muur zijn van Xenos, de lamp komt van Ikea, de fotolijstjes, het zwart/witte stippelmandje op het plankje, het bijpassende aankleedkussenhoes en het okergele plaid zijn van Zeeman. De grote beer, de olifant aan de muur en het olifantenkrukje zijn van Action. Het zwarte vlaggenlijntje aan de muur heb ik een keer bij een supermarkt gekocht voor de verjaardag van Jada. Ik had nog wat vlaggetjes over en vond deze wel toepasselijk bij de babykamer. Hierop staat met krijt F O S S geschreven, dit is het laatste accessoire wat de kamer helemaal afmaakt.

Waar shop je graag voor de babykamer?

Ik shop graag bij hippekinderspullen.nl en degeleflamingo.nl. Maar ook graag in budgetwinkels zoals Action en Wibra. Hier kom ik vaak super leuke dingetjes tegen.

Heb je shop/budget- tips voor de babykamer?

Loop af en toe eens een kringloopwinkel binnen, dan vind je als je goed zoekt de mooiste dingen. Als je inspiratie zoekt voor kinderkamers, sla plaatjes op via Pinterest of Instagram en maak hier een aparte map voor. Ga op zoek naar items in winkels die je via internet hebt gevonden en ga aan de slag met je eigen interieur.

Veel liefs,

Fleur (@urban.rebels_)

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social