Vakantievlog: Soulac sur Mer (Siblu)

Twee weken geleden vetrokken mijn ouders, onze dochter Mila (bijna 2 jaar oud) en ik met de auto naar een camping van Siblu nét buiten het Franse badplaatsje Soulac sur Mer. Een heerlijke badplaats in het Franse departement Gironde (bij Bordeaux in de buurt). We zijn met de auto via Antwerpen, Lille en Parijs richting Royan gegaan en hebben er daar voor gekozen om met de Ferry over te steken naar Le Verdon. In het begin vond ik dit een beetje spannend. Ik was bang dat de tocht onze reis erg zou vertragen. Maar uiteindelijk bleek de boottrip juist een super leuke toevoeging te zijn tijdens de reis. De boot komt om de 40/50 minuten, de tocht is erg goed georganiseerd en is onwijs leuk voor kinderen!

We verbleven op camping Domaine de Soulac. Om precies te zijn: in een Excellence caravan voor zes personen (nummer 35) met drie slaapkamers, twee badkamers, twee wc’s, wasmachine, vaatwasser én handdoeken. Ook praktische items zoals schoonmaakmiddel, afwasmiddel, wasmidden en vaatwastabletten waren aanwezig! Door de luxe die onze Siblu camping heeft geboden, hoefden we minder spullen mee te nemen en zat onze auto niet bomvol. Heerlijk!

Siblu: Domaine de Soulac

De camping is niet te massaal en de sfeer is erg gemoedelijk. Alle medewerkers – van de receptionisten tot de liefste barvrouw van Frankrijk en van de lifeguards bij het zwembad tot het animatieteam – waren onwijs vriendelijk en altijd enthousiast. Daarnaast vind je er alles: verwarmd zwembad, restaurant, bar, animatie, winkeltje, wasserette, speeltuin, springkussen, sportveld, spa en natuurlijk een goed verzorgde camping. Het oog wil natuurlijk ook wat ?

Ook de omgeving is erg leuk. In Soulac sur Mer vind je leuke boetiekjes, een foodhal, restaurants, bars, ijszaakjes, leuke strandtenten, een mooie kerk, prachtig strand en niet te vergeten de duinen! Wij zijn maar liefst drie keer naar het stadje gegaan en ik zou er zo nog tien keer naartoe gaan om door de straatjes te struinen. Om de streek te leren kennen is een roadtrip een aanrader, voor wijnliefhebbers is Chateau Castera erg leuk om te bezoeken en als je van watersport houdt zijn er superveel leuke mogelijkheden! Hourtin plage is bijvoorbeeld erg leuk voor surfers.

Soulac sur Mer
Chateau Castera
Soulac sur Mer

Benieuwd geworden naar onze vakantie? In onderstaande vlog nemen we je mee vanaf de heenreis, op vakantie en tot slot tijdens de terugreis.

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social