Vakantievlog: Soulac sur Mer (Siblu)

Twee weken geleden vetrokken mijn ouders, onze dochter Mila (bijna 2 jaar oud) en ik met de auto naar een camping van Siblu nét buiten het Franse badplaatsje Soulac sur Mer. Een heerlijke badplaats in het Franse departement Gironde (bij Bordeaux in de buurt). We zijn met de auto via Antwerpen, Lille en Parijs richting Royan gegaan en hebben er daar voor gekozen om met de Ferry over te steken naar Le Verdon. In het begin vond ik dit een beetje spannend. Ik was bang dat de tocht onze reis erg zou vertragen. Maar uiteindelijk bleek de boottrip juist een super leuke toevoeging te zijn tijdens de reis. De boot komt om de 40/50 minuten, de tocht is erg goed georganiseerd en is onwijs leuk voor kinderen!

We verbleven op camping Domaine de Soulac. Om precies te zijn: in een Excellence caravan voor zes personen (nummer 35) met drie slaapkamers, twee badkamers, twee wc’s, wasmachine, vaatwasser én handdoeken. Ook praktische items zoals schoonmaakmiddel, afwasmiddel, wasmidden en vaatwastabletten waren aanwezig! Door de luxe die onze Siblu camping heeft geboden, hoefden we minder spullen mee te nemen en zat onze auto niet bomvol. Heerlijk!

Siblu: Domaine de Soulac

De camping is niet te massaal en de sfeer is erg gemoedelijk. Alle medewerkers – van de receptionisten tot de liefste barvrouw van Frankrijk en van de lifeguards bij het zwembad tot het animatieteam – waren onwijs vriendelijk en altijd enthousiast. Daarnaast vind je er alles: verwarmd zwembad, restaurant, bar, animatie, winkeltje, wasserette, speeltuin, springkussen, sportveld, spa en natuurlijk een goed verzorgde camping. Het oog wil natuurlijk ook wat ?

Ook de omgeving is erg leuk. In Soulac sur Mer vind je leuke boetiekjes, een foodhal, restaurants, bars, ijszaakjes, leuke strandtenten, een mooie kerk, prachtig strand en niet te vergeten de duinen! Wij zijn maar liefst drie keer naar het stadje gegaan en ik zou er zo nog tien keer naartoe gaan om door de straatjes te struinen. Om de streek te leren kennen is een roadtrip een aanrader, voor wijnliefhebbers is Chateau Castera erg leuk om te bezoeken en als je van watersport houdt zijn er superveel leuke mogelijkheden! Hourtin plage is bijvoorbeeld erg leuk voor surfers.

Soulac sur Mer
Chateau Castera
Soulac sur Mer

Benieuwd geworden naar onze vakantie? In onderstaande vlog nemen we je mee vanaf de heenreis, op vakantie en tot slot tijdens de terugreis.

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

  • Wisten jullie dat ik in 2009 een modeblog ben gestart? Samen met een groep bloggers hoorde ik bij de ‘vroege vogels’ die werden uitgenodigd bij de allereerste blogger-events. Van Fashion Week tot shoots en van samenwerken met modebladen tot persdagen. Het was een fantastische ervaring, maar ik viel altijd buiten de boot. Ik was niet extravert, kon geen aansluiting vinden bij de anderen, was minder slank, meer basic en het lukte mij niet om de ‘perfecte feed’ te creëren. In 2015 was ik er klaar mee. Ik wilde meer van mezelf laten zien, maar wist niet waar ik moest beginnen. Tót er een klein meisje in mijn buik zat. Ik besloot mijn avonturen te gaan vastleggen en ontdekte mijn liefde voor video. Nu, bijna vijf jaar later, deel ik wederom mijn passie voor kleding én mijn leven zoals ik hem wil delen. Ik dobber lekker buiten de boot en geniet optimaal van jullie, alle fantastische vrouwen die mij op de voet volgen. Dankjewel❤️
  • Insta life vs reality ➡️🤣
  • Wat wij afgelopen weekend hebben gedaan? We hebben last-minute een vakantiehuisje geboekt en zijn even eruit gegaan. Gewoon even met het gezin genieten van elkaar, het hier en het nu🌳. Wat hebben jullie gedaan afgelopen weekend?
•
#eveneruit #weekendjeweg #centerparcsheijderbos #nospon
@centerparcsnld @hetheijderbos
  • Wij wassen op 30 graden, wekken onze stroom op met zonnepanelen, kopen vaak streekproducten en sinds ik vanuit huis werk, besparen we duizenden kilometers per jaar met de auto. Toch blijkt uit ‘Mijn Klimaatakkoord’ van @engie_energie dat wij onwijs veel CO2 verbruiken. We douchen lang, pakken vaker de auto dan de fiets, eten heel veel kaas (🤤🧀) en houden ons graag warm door onze thermostaat hoog te zetten. Nu hoor ik je denken: daar gaan we weer met dat geneuzel over CO2. Maar wist je dat CO2 zorgt voor het opwarmen van de aarde met als gevolg: meer overstromingen, bosbranden, voedseltekort, tekort aan drinkwater en het uitsterven van plant- en diersoorten. Klinkt als een ver van je bed show? Begrijpelijk! Doet het lezen van deze gevolgen tóch iets met je en ben je benieuwd naar jouw CO2 uitstoot? Via mijn stories vind je de test en Mijn Klimaatakkoord! Wij zetten onze thermostaat in ieder geval een graadje lager, dan maar iets vaker knuffelen met elkaar 😉
•
#MijnKlimaatakkoord #ChallengeAccepted #ActWithENGIE #alboepartner
  • Afgelopen week was het behoorlijk raak. Bijna elke dag kreeg ik openbaar en privé te horen dat ik ‘dik’ ben geworden, moet gaan sporten en zwanger lijk door mijn ‘dikke buik’. Buiten het feit dat ik het enorm pijnlijk en asociaal vind om steeds vragen te krijgen over een mogelijke zwangerschap, vind ik het bizar dat sommige vrouwen (meisjes) het woord ‘dik’ zo makkelijk in de mond nemen. Iets met een vertekend beeld van de realiteit🤷🏻‍♀️? Ja, ik heb twee kledingmaten groter, maar ben ook borsten, billen, curves, zelfvertrouwen én een dochter rijker. Ik voel me niet ‘dik’, ik voel me fantastisch!✨
  • In deze video show ik vijf looks met onze roze WOW sweater. Wat is jouw favoriete look?
•
#wowbyalboe
  • WOW. Jullie reacties op onze nieuwe collectie zijn hartverwarmend. We hebben keihard toegewerkt naar de lancering (lees: eindeloze hersenspinsels en slapeloze nachten🥱). Maar wat zijn we trots op de prachtige items, de kwaliteit en de betekenis achter de lijn. Dankjewel lieve @aishahop en @ilonkasmits. Ik blijf het fascinerend vinden dat jullie zo mee kunnen gaan in mijn grenzeloze enthousiasme😅.
•
#wowbyalboe
  • In deze video show ik mijn favoriete looks met ons (basic) zwart WOW t-shirt. Ik ben 1,68m, draag normaal maat M of 38 en draag in deze video maat M. Zoals je ziet valt het t-shirt losjes, lang en soepel. Als ik een strakker model wil, draag ik maat S. Het gele en witte (basic) t-shirt uit onze shop hebben dezelfde pasvorm✨.
•
#wowbyalboe
  • ✨WOW is een ode aan jou! Met trots kunnen we vertellen dat onze WOW collectie vanaf nu besteld kan worden als pre-order. De shop link vind je in mijn bio @kimjacobs ✨
•
Onze collectie is zoals voorgaande jaren limited. Door een pre-order te plaatsen, weet je zeker dat je je maat niet misloopt. Zodra je een pre-order hebt geplaatst, wordt je bestelling zo snel mogelijk geproduceerd en verzonden. Dit kan in totaal enkele weken duren.
•
•#wowbyalboe

ALBOE op Facebook

ALBOE op social