Bananenpannenkoek met kaneel (leuk voor baby’s)

Vandaag deel ik een super makkelijk en lekker recept dat ik laatst heb geleerd van een paar leuke mama’s. Namelijk: bananenpannenkoek met kaneel. Bananenpannenkoeken zijn niet alleen geschikt voor baby’s, maar ook voor mama’s, papa’s en eigenlijk voor alle kindjes van alle leeftijden.AdvertentieLearn more

Bananenpannenkoek met kaneel

Wat je nodig hebt:

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • kaneelpoeder
  • boter (margarine)

Stap 1.

Prak de banaan in een schaaltje. Ga door tot het een glad geheel is.

Stap 2.

Klop het ei los met een garde of een vork.

Stap 3.

Meng de banaan en het ei. Roer alles door tot het een glad geheel is.

Stap 4.

Voeg wat kaneel toe en roer het geheel door elkaar.

Stap 5.

Zet een koekenpan op het vuur en laat de boter warm worden. Vervolgens bak je drie kleine pannenkoeken met het pannenkoekenbeslag. Bananenpannenkoeken zijn kruimelig, als je één pannenkoek met het beslag maakt heb je kans dat hij uit elkaar valt.

Wanneer mag een baby bananenpannenkoeken?

Twee vragen die mij als newly-mama te binnen schieten bij het zien van dit recept zijn: “mag een baby kaneel?” en “wanneer mag je beginnen met bananenpannenkoeken?“. Laten we beginnen met het gebruik van kruiden zoals kaneel. Via het voedingscentrum ben ik erachter gekomen dat baby’s gekruid mogen eten. Het advies is om langzaamaan te beginnen met milde kruiden zoals: basilicum, oregano, marjolein, dille, bieslook, bonenkruid, kaneel, peterselie en selderij. Kruiden waar we volgens het voedingscentrum voorzichtig mee moeten zijn: kerrie, paprikapoeder en peper.

De vraag “wanneer mag je beginnen met bananenpannenkoeken?” blijft wat mij betreft lastig. Op de ene site lees ik tien maanden en op de andere site zeven maanden. Wij zijn begonnen met zeven maanden en ervaren dit als zeer positief. We geven Mila kleine stukjes en merken dat ze goed kauwt. Als ik een advies mag geven? Wacht tot minimaal zeven maanden, geef kleine stukjes(!!) en probeer of het iets is voor je baby. Heb je het gevoel dat het niet lekker gaat of dat je baby er nog niet klaar voor is? Forceer het dan vooral niet.

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social