Bakerpraatjes: jongen of een meisje?

Er bestaan allemaal theorieën over het voorspellen van het geslacht van je baby. Denk hierbij aan Chinese kalenders (de maand waarin je zwanger bent geraakt en je leeftijd zouden aangeven wat het geslacht van de baby zou zijn) en dan zijn er ook nog allerlei bakerpraatjes.

Zelf ben ik altijd erg nuchter in deze dingen, maar toch vind ik het altijd erg vermakelijk om te lezen. In deze blog neem ik een aantal bakerpraatjes met jullie door. Klopten ze bij mijn zwangerschap van Nina of was het pure onzin?

1. Puntige buik? Een jongetje! Ronde buik? Een meisje.

Ik had wel echt een ronde buik, dat zou wijzen op een meisje, dus check!

Meisje: 1, jongen: 0

2. Ben je tijdens de zwangerschap mooi en besteed je veel tijd aan jezelf, dan wordt het een jongetje. Verwaarloos je daarentegen jezelf, dan wordt het een meisje. Zij ontneemt je alle schoonheid.

Haha, ik wil niet zeggen dat ik mooi was tijdens mijn zwangerschap. Maar ik verzorgde mezelf gewoon net als altijd hoor, dat vind ik belangrijk namelijk. Zo knipte en lakte ik m’n teennagels de week voor de bevalling nog zelf… Jongen dus!

Meisje: 1, jongen: 1

3. Zijn je ribben bont en blauw geschopt? Dan krijg je vast een jongen. Meisjes trappen liever wat lager.

Nina trapte inderdaad altijd een stuk lager. Meisje dus!

Meisje: 2, jongen: 1

4. Groeien je nagels sneller en worden ze sterker? Dan krijg je een jongen. Is het gewoon hetzelfde, reken dan maar op een meisje.

Mijn nagels zijn sinds de zwangerschap, en nu dus nog steeds, een stuk sterker geworden en ze groeien ook een stuk sneller. Jongen dus..

Meisje: 2, jongen: 2

5. Draag je hoog? Dan krijg je een meisje. Ligt je kindje laag, dan wordt het vast een jongen.

Ik droeg toch echt wel heel laag. Nina was ook al vrij vroeg ingedaald.. Jongen!

Meisje: 2, jongen: 3

Meisjes maken slaperig, een jongen zorgt juist dat je minder behoefte hebt aan slaap.

Ik was wel echt mega vermoeid. Maar daar moet ik eerlijk bij zeggen dat ik eigenlijk altijd heel moe ben, al sinds ik de ziekte van Pfeiffer een aantal jaar geleden heb gehad. Dus of dat echt met de zwangerschap te maken heeft? Volgens de bakerpraatjes ligt het aan het meisje…

Meisje: 3, jongen: 3

7. Gevoelige of pijnlijke navel? Een meisje! Voel je niets bijzonders aan je navel? Reken dan maar op een jongen.

Ik kan me niet herinneren dat ik een pijnlijke of gevoelige navel heb gehad. Dus jongen in dit geval!

Meisje: 3, jongen: 4

8. Je gezicht wordt dikker bij een meisje. Als je gezicht hetzelfde blijft krijg je een jongen.

Eigenlijk ben ik voornamelijk bij mijn buik gegroeid en verder niet echt. Ik had geen dikker hoofd. Jongen.

Meisje: 3, jongen: 5

9. Is de moeder ouder dan de vader, dan wordt de eerste een meisje. Is de vader ouder, een jongen.

Danny en ik schelen 2,5 jaar. Maar hij is de oudste. Een jongen dus…

Meisje: 3, jongen: 6

10. Hebben jij en je man veel zussen? Dan wordt het een jongen. Hebben jullie veel broers, dan wordt het een meisje.

Mijn man heeft 2 broers en 1 zus. Ik heb 1 broer dus de mannen hebben in dit geval de overhand. Dat zou duiden op een meisje!

Meisje: 4, jongen: 6

Conclusie

Er zijn altijd dingen die wel en niet kloppen. Wat mij betreft kom je er met bakerpraatjes dus niet echt uit. Maar leuk om te kijken of het klopt is het wel toch? Ik ben benieuwd: hoe pakken deze bakerpraatjes uit voor jou, klopt het een beetje?

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram did not return a 200.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social