Babyhapje: zoete aardappel, kip en appel

Vorige week hebben we een leuk recept gevonden in ons boekje van de Philips AVENT: de zoete kant van kip en appel. Aangezien onze baby van zes maanden oud geen grote eter is en dit babyhapje goed in de smaak valt, MOET ik het recept met jullie delen!AdvertentieLearn more

Babyhapje: zoete aardappel, kip en appel

Wat je nodig hebt:

  • +/- 200 gram zoete aardappel
  • 1 appel
  • +/- 70 gram kipfilet
  • Philips AVENT (of een ander methode voor het stomen van voeding)

Stap 1.

Schil de appel en snijd de kipfilet, zoete aardappel en appel in blokjes en doe alle ingrediënten tegelijk in de stomer.

Stap 2.

Stoom alle ingrediënten 20 minuten in de stomer. Met de Philips AVENT waren de kipfilet en de zoete aardappel na 20 minuten perfect gaar.

Stap 3.

Tot slot maal je alle ingrediënten tot het babyhapje de gewenste dikte heeft.

Mila krijgt drie dagen achterelkaar hetzelfde babyhapje zodat ze aan de smaak kan wennen. De eerste portie krijgt ze direct na het maken, de tweede portie bewaar ik voor de tweede dag in de koelkast en de derde portie bewaar ik voor de derde dag in de diepvries.

*dit is geen eigen recept, maar een recept dat ik heb gevonden in het receptenboek van de Philips AVENT stomer/blender.

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social