Babyhapje: spaghetti, broccoli en tomaat

Rond de zeven maanden kan je beginnen met het aanbieden van zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals brood, rijst, pasta en couscous. Zo hebben wij voor onze Mila laatst de combinatie spaghetti, broccoli en tomaat gemaakt. Onze dochter heeft optimaal genoten van het babyhapje en daarom deel ik het recept vandaag op onze blog!AdvertentieLearn more

Babyhapje: spaghetti, broccoli en tomaat

Wat je nodig hebt:

  • +/- 60 gram ongekookte spaghetti
  • 150 gram broccoli
  • 1 trostomaat
  • Philips AVENT of een kookpannetje

Stap 1.

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.

Stap 2.

Was de broccoli en snijd ze vervolgens in blokjes van ongeveer 1 centimer.

Stap 3.

Stoom of kook de broccoli tot ze gaar zijn.

Stap 4.

Maal de tomaat met een blender of een staafmixer en breng het mengsel aan de kook. Ik gebruik het tomaat mengsel als saus.

Stap 5.

Als de groenten en de spaghetti gaar zijn kun je ze fijner snijden, volledig malen of laten zoals ze zijn. Dit is afhankelijk van hoe ver je baby is wat eten betreft. Wij hebben er deze keer voor gekozen om alle ingrediënten fijn te snijden.

Het babyhapje met spaghetti, broccoli en tomaat kan in de diepvries bewaard worden. Met 60 gram ongekookte spaghetti, 150 gram broccoli en 1 tomaat kan ik twee porties maken voor onze dochter van 10 maanden oud.

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social