Babyhapje: spaghetti bolognese met gehakt

Kim Jacobs - 30/03/2017
babyhapje-spaghetti-babyvoeding

Toen Mila acht maanden oud was, hebben we haar voor het eerst spaghetti aangeboden. Ze heeft echt genoten van het babyhapje en daarom deel ik het recept vandaag op onze blog. Deze keer deel ik het recept voor één portie.

Babyhapje: spaghetti bolognese

Wat je nodig hebt:

  • +/-  15 gram ongekookte pasta
  • 1 tomaat
  • 3 eetlepels gehakt
  • Philips AVENT (of een ander methode voor het stomen van voeding)

Stap 1.

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.

Stap 2.

Was de tomaat, ontvel hem, haal de pitjes eruit en snijd hem in blokjes van ongeveer 1 centimer.

Stap 3.

Stoom of kook de tomaat ongeveer tien minuutjes en bak tussendoor het gehakt gaar.

Stap 4.

Als het gehakt gaar is en de tomaat zacht kun je ze fijner snijden, volledig malen of laten zoals ze zijn. Dit is afhankelijk van hoe ver je baby is wat eten betreft. Wij hebben er deze keer voor gekozen om de groenten en het vlees volledig te malen en om het mengsel vervolgens te mengen met fijngesneden spaghetti.

babyhapje-spaghetti-babyvoeding

Dit recept was voor onze dochter van ruim acht maanden oud voldoende voor één portie.

1 comment

  1. Klinkt goed en érg makkelijk! Wij hebben ook de Philips Avent (top apparaat! beste aankoop ooit)
    Ik ga dit zeker eens proberen bij m’n tweeling 🙂

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.