Afgelopen week hebben we onze dochter van bijna zeven maanden oud voor het eerst zilvervliesrijst gegeven. Ik heb de rijst gecombineerd met kip en mango. De vrucht zorgt voor een zoete smaak.AdvertentieLearn more
Babyhapje: rijst, kip en mango
Wat je nodig hebt:
- 1 mango
- +/- 200 gram (rauwe) kipfilet
- +/- 30 gram ongekookte zilvervliesrijst
- Philips AVENT (of een ander methode voor het stomen van voeding)
Stap 1.
Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat de rijst afkoelen. 30 gram ongekookte rijst is ongeveer 100 gram gekookte rijst.
Stap 2.
Snijd de kipfilet in stukjes en doe de kipfilet in de stomer. Stoom het vlees 20 minuten tot het gaar is.

Na het stomen zit er waarschijnlijk veel vocht in de stomer. Schenk het vocht eruit. Hierna blijft er ongeveer 120 gram gare kip over.
Stap 3.
Snijd de mango in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Doe de mango bij de kip in de stomer en stoom het geheel ongeveer 5 minuten.
Stap 4.
Doe de gekookte rijst, kip en mango in de blender en maal alle ingrediënten tot het babyhapje de gewenste dikte heeft. Indien je kindje al klaar is voor grove stukjes eten, kun je de ingrediënten fijner snijden of laten zoals ze zijn.

Het babyhapje met zilvervliesrijst, kip en mango kan in de diepvries bewaard worden. Met 100 gram gekookte rijst, 120 gram gestoomde kip en 1 mango kan ik vijf porties maken voor onze dochter van bijna zeven maanden oud.