Babyhapje: rijst, courgette en paprika

Rond de zeven maanden kan je beginnen met het aanbieden van zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals brood, rijst en pasta. Zo hebben wij voor onze Mila laatst de combinatie rijst, courgette en rode paprika gemaakt. Onze dochter heeft optimaal genoten van het babyhapje en daarom deel ik het recept vandaag op onze blog!AdvertentieLearn more

Babyhapje: rijst, courgette en paprika

Wat je nodig hebt:

  • +/- 30 gram ongekookte rijst
  • 1/2 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • Philips AVENT (of een ander methode voor het stomen van voeding)

Stap 1.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Stap 2.

Was de courgette en de paprika en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 centimer.

Stap 3.

Stoom de courgette en de paprika 20 minuten tot ze gaar zijn.

Stap 4.

Als de groenten gaar zijn en de rijst gekookt is kun je ze fijner snijden, volledig malen of laten zoals ze zijn. Dit is afhankelijk van hoe ver je baby is wat eten betreft. Wij hebben er deze keer voor gekozen om alle ingrediΓ«ntenΒ volledig te malen.

Het babyhapje met rijst, courgette en rode paprika kan in de diepvries bewaard worden. Met 30 gram ongekookte rijst, 1/2 courgette en 1/2 rode paprika kan ik drie porties maken voor onze dochter van acht maanden oud.

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het Γ©chte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social