Babyhapje: zoete aardappel, kip en appel

Kim Jacobs - 01/02/2017
babyhapje-zoete-aardappel-kip-appel-alboe

Vorige week hebben we een leuk recept gevonden in ons boekje van de Philips AVENT: de zoete kant van kip en appel. Aangezien onze baby van zes maanden oud geen grote eter is en dit babyhapje goed in de smaak valt, MOET ik het recept met jullie delen!

Babyhapje: zoete aardappel, kip en appel

Wat je nodig hebt:

 • +/- 200 gram zoete aardappel
 • 1 appel
 • +/- 70 gram kipfilet
 • Philips AVENT (of een ander methode voor het stomen van voeding)

Stap 1.

Schil de appel en snijd de kipfilet, zoete aardappel en appel in blokjes en doe alle ingrediënten tegelijk in de stomer.

zoete-aardappel-babyhapje

babyhapje-philips-avent

Stap 2.

Stoom alle ingrediënten 20 minuten in de stomer. Met de Philips AVENT waren de kipfilet en de zoete aardappel na 20 minuten perfect gaar.

babyhapje-met-kip

Stap 3.

Tot slot maal je alle ingrediënten tot het babyhapje de gewenste dikte heeft.

babyhapje-vers-kip-aardappel

Mila krijgt drie dagen achterelkaar hetzelfde babyhapje zodat ze aan de smaak kan wennen. De eerste portie krijgt ze direct na het maken, de tweede portie bewaar ik voor de tweede dag in de koelkast en de derde portie bewaar ik voor de derde dag in de diepvries.

babyhapje-zoete-aardappel-kip-appel-alboe

*dit is geen eigen recept, maar een recept dat ik heb gevonden in het receptenboek van de Philips AVENT stomer/blender.

Meer babyhapjes vind je op deze pagina.

7 comments

 1. Hoi Kim,

  Onze zoon is nu drie maanden dus hij krijgt nog geen babyhapjes. Ik vind dit wel een heel leuk artikel om alvast inspiratie op te doen! *slaat artikel op*. Meer van dit soort artikelen graag!

  Groetjes Myrthe

 2. Mijn kleintje is 7 maanden en krijgt al vanaf een maandje of 4 groente & fruit. Het maakt hem vrij weinig uit wat hij krijgt, alles is lekker! Het is een vreetzakje en hoe meer eten hoe beter, haha

 3. Deze ga ik zeker over een maand proberen als mn zoontje 6 maanden is! Hier is de combi wortel en appel favoriet. Ga zo door, het is heerlijk om naar je vlogs te kijken en je artikelen te lezen! Ik haal hier veel inspiratie uit.

  Groetjes Esmée

 4. Ben wel benieuwd hoe Mila het vond, de eerste keer proberen? Gelijk lekker of pas de tweede dag? Mijn zoon is net zo oud als Mila en lastig met groente eten. Tot nu toe gaan alleen bruine bonen (uit een potje anders hoeft hij het niet) en wortel met aardappel redelijk goed.

 5. Hoi kim ,
  Na jou weekvlog heb ik gelijk het zelfde recept geprobeerd en mijn zoontje heeft nog nooit zo gesmult . Hij vindt het heerlijk. Ook geboren op 22-7-2016. Nou vroeg ik mij af misschien kan je een keer een blog of stukjes in de vlog doen wat Mila nog meer eet. Ik ben erg benieuwd . Denk aan pap ,broodkorstjes of broccoli hapjes. Dankjewel voor het recept. Wij volgen vanaf de zwangerschap elke week de vlogs met plezier. Ga zo door. Groetjes joanne

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.