Babyhapje: couscous, puntpaprika en bloemkool

Rond de zeven maanden kan je beginnen met het aanbieden van zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals brood, rijst en couscous. Zo hebben wij voor onze Mila laatst de combinatie couscous, puntpaprika en bloemkool gemaakt. Onze dochter heeft optimaal genoten van het babyhapje en daarom deel ik het recept vandaag op onze blog!AdvertentieLearn more

Babyhapje: couscous, puntpaprika en bloemkool

Wat je nodig hebt:

  • +/- 60 gram ongekookte couscous
  • 150 gram bloemkool
  • 1 rode puntpaprika
  • Philips AVENT (of een ander methode voor het stomen van voeding)

Stap 1.

Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.

Stap 2.

Was de groenten en snijd ze vervolgens in blokjes van ongeveer 1 centimer.

Stap 3.

Stoom de puntpaprika en de bloemkool 20 minuten tot ze gaar zijn.

Stap 4.

Als de groenten gaar zijn kun je ze fijner snijden, volledig malen of laten zoals ze zijn. Dit is afhankelijk van hoe ver je baby is wat eten betreft. Wij hebben er deze keer voor gekozen om de groenten volledig te malen en om het groenten mengsel vervolgens te mengen met de couscous (de couscous is dus niet gemalen).

Het babyhapje met couscous, puntpaprika en bloemkool kan in de diepvries bewaard worden. Met 60 gram ongekookte couscous, 150 gram bloemkool en 1 puntpaprika kan ik twee porties maken voor onze dochter van 10 maanden oud.

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het Γ©chte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social