Babyhapje: couscous, kip en broccoli

Rond de zeven maanden kan je beginnen met het aanbieden van zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals brood, rijst en couscous. Zo hebben wij voor onze Mila laatst de combinatie couscous, kip, broccoli en rode puntpaprika gemaakt. Onze dochter heeft optimaal genoten van het babyhapje en daarom deel ik het recept vandaag op onze blog!AdvertentieLearn more

Babyhapje: couscous, kip en broccoli

Wat je nodig hebt:

  • +/- 60 gram ongekookte couscous
  • 200 gram kip
  • 175 gram broccoli
  • 1 rode puntpaprika
  • Philips AVENT (of een ander methode voor het stomen van voeding)

Stap 1.

Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.

Stap 2.

Was de groenten. Snijd vervolgens de kip en de puntpaprika in blokjes van ongeveer 1 centimer.

Stap 3.

Stoom de kip, broccoli en puntpaprika 25 minuten tot ze gaar zijn (alle ingrediΓ«nten mogen bij elkaar gestoomd worden).

Stap 4.

Als de groenten en de kip gaar zijn en de couscous gekookt is kun je ze fijner snijden, volledig malen of laten zoals ze zijn. Dit is afhankelijk van hoe ver je baby is wat eten betreft. Wij hebben er deze keer voor gekozen om alle ingrediΓ«nten volledig te malen.

Het babyhapje met couscous, kip, broccoli en puntpaprika kan in de diepvries bewaard worden. Met 60 gram ongekookte couscous, 200 gram kip, 175 gram broccoli en 1 puntpaprika kan ik vier porties maken voor onze dochter van negen maanden oud.

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het Γ©chte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social