Babyhapje: couscous, kip en broccoli

Kim Jacobs - 17/04/2017
babyhapje-cous-cous

Rond de zeven maanden kan je beginnen met het aanbieden van zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals brood, rijst en couscous. Zo hebben wij voor onze Mila laatst de combinatie couscous, kip, broccoli en rode puntpaprika gemaakt. Onze dochter heeft optimaal genoten van het babyhapje en daarom deel ik het recept vandaag op onze blog!

Babyhapje: couscous, kip en broccoli

Wat je nodig hebt:

  • +/- 60 gram ongekookte couscous
  • 200 gram kip
  • 175 gram broccoli
  • 1 rode puntpaprika
  • Philips AVENT (of een ander methode voor het stomen van voeding)

Stap 1.

Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.

Stap 2.

Was de groenten. Snijd vervolgens de kip en de puntpaprika in blokjes van ongeveer 1 centimer.

Stap 3.

Stoom de kip, broccoli en puntpaprika 25 minuten tot ze gaar zijn (alle ingrediënten mogen bij elkaar gestoomd worden).

Stap 4.

Als de groenten en de kip gaar zijn en de couscous gekookt is kun je ze fijner snijden, volledig malen of laten zoals ze zijn. Dit is afhankelijk van hoe ver je baby is wat eten betreft. Wij hebben er deze keer voor gekozen om alle ingrediënten volledig te malen.

babyhapje-cous-cous

Het babyhapje met couscous, kip, broccoli en puntpaprika kan in de diepvries bewaard worden. Met 60 gram ongekookte couscous, 200 gram kip, 175 gram broccoli en 1 puntpaprika kan ik vier porties maken voor onze dochter van negen maanden oud.

Meer babyhapjes vind je op deze pagina.

3 comments

  1. Leuk je recepten voor Mila! Ik heb geen Avent Stomer maar toch een klein beetje spijt…. de hoeveelheid kip in het recept is alleen best veel. Voor 4 porties zit je op 50 gram terwijl ze 25 à 30 g (rauw gewogen) op 12 maanden adviseren. Iets minder is hij denk ik beter in verhouding!

  2. Hoi Kim, superleuk jouw blog en ik kijk altijd jouw vlogs, nu ben ik wel eens benieuwd hoe jij de maaltijden maakt en de dagen erna uit de koelkast en vriezer de maaltijden opwarmt, misschien een idee voor extra video 😉

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.