Baby inbakeren

Het inbakeren van een baby. Sommige mensen vinden het niks en sommige mensen zweren erbij. Persoonlijk vind ik dat inbakeren absoluut effectief kan zijn en dat het ontspannend is voor een baby die zijn of haar rust niet kan vinden. In dit artikel vertel ik over mijn ervaring met inbakeren en welk product wij gebruikt hebben voor het inbakeren van onze baby.

Onrustig in bed

De eerste drie weken na de geboorte was onze dochter dag en nacht rustig. Ze sliep altijd en overal. In haar bedje, in de box of in onze armen, alles was prima. Rond de vierde week veranderde er een hoop. Mila was overdag vaker wakker en kreeg ’s avonds moeite met in slaap vallen. Zodra het bedtijd was en we haar in bed hadden gelegd, begon ze te huilen en om zich heen te slaan waardoor ze zichzelf (en ons) uren bezighield.

Inbakeren van een baby

Na een paar terror-nachten kwamen we tot de conclusie dat inbakeren wellicht een goed idee is voor onze dochter. We reden vol enthousiasme naar een babyspeciaalzaak om een Puckababy aan te schaffen, maar jammer genoeg was dit product op dat moment uitverkocht. Toen zagen we de Swaddle me, een simpele inbakerdoek die maar 16,99 euro kost. Een veel goedkoper alternatief.

Onze ervaring met de Swaddle me

De Swaddle me is een inbakerdoek/slaapzak die erg gebruiksvriendelijk is. Het enige wat je hoeft te doen is je pasgeboren baby in de slaapzak wikkelen en vervolgens sluit je de Swaddle me met klittenband. Als je de inbakerdoek stevig sluit, kan de baby zijn of haar armpjes bijna tot niet meer bewegen. Dit klinkt misschien zielig, maar inbakeren zorgt er juist voor dat je baby rust vindt.

Wij zijn achteraf heel blij dat we eerst de voordelige inbakerdoek van Swaddle me hebben geprobeerd en niet meteen voor de prijzige alternatieven zijn gegaan. Mila heeft de inbakerdoek namelijk maar twee weken gebruikt. Vanaf het moment dat ze zes weken oud was, merkte we dat ze veel meer rust vond in haar bed. We hebben toen een paar nachten geoefend zonder de Swaddle me en dit ging prima!

Voordelen en nadelen van de Swaddle me

De belangrijkste voordelen van de Swaddle me zijn in mijn ogen de aantrekkelijke prijs, het gebruiksgemak en natuurlijk onze rustige baby. De nadelen van de Swaddle me kunnen zijn dat het klittenband verslijt en dat sterke baby’s zich wellicht uit de inbakerdoek weten te manoeuvreren.

Al met al kan ik zeggen dat de Swaddle me voor baby Mila een succes was!

Nu ben ik natuurlijk benieuwd of er meer ouders zijn die hun kindje hebben ingebakerd? Welk product heb je gebruikt? Was het een succes? En hoelang heb je het gedaan?

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social