ALBOE.nl, hoe het allemaal begon

Met heel veel trots kan en mag ik zeggen dat ALBOE.nl afgelopen maanden gigantisch is gegroeid.  Duizenden vrouwen en meiden kijken wekelijks naar de vlogs, lezen de blogs en volgen mij via Instagram. Dit had ik vorig jaar nooit durven dromen en om heel eerlijk te zijn voelt het soms nog erg onwerkelijk.

Omdat er afgelopen tijd veel nieuwe lezers en kijkers zijn bijgekomen en niet iedereen het verhaal achter ALBOE.nl kent, heb ik besloten om deze week een blog te schrijven over hoe het allemaal begon. Hoe is ALBOE.nl ontstaan en wie zijn wij eigenlijk? Vandaag geef ik antwoord op de meest gestelde vragen van afgelopen tijd.AdvertentieLearn more

Waar staat ALBOE.nl voor?

Laten we beginnen met de meest gestelde vraag, namelijk: waar staat ALBOE.nl precies voor? Een terechte vraag, want wat heeft het woord ALBOE in vredesnaam te maken met een mama blog? Nou… drie keer niks eigenlijk. ALBOE is de afkorting van ‘A Little Bit of Everything‘ en staat voor onze liefde voor alles wat het leven leuker maakt. Een vleugje mode en interieur maar ook voeding en mamadingen komen op onze kanalen voorbij. Het leven is te kort om te kiezen, daarom hebben wij ervoor gekozen om geen keuze te maken en over alles wat het leven leuker maakt te schrijven ?

Hoe is ALBOE.nl ontstaan?

In augustus 2009 heb ik een persoonlijke modeblog genaamd ‘All About The Style‘ opgericht. Een blog waarop ik ruim vijf jaar mijn liefde voor mode heb gedeeld. Wat begon als geintje, groeide niet veel later uit tot een grote passie. Een uit de hand gelopen hobby waar ik tientallen uren per week aan heb besteed.

Hoewel ik het bloggen over mode ontzettend leuk vond, kwam ik er in 2015 achter dat ik meer wilde. Ik wilde schrijven over voeding, interieur en over alles wat ik interessant vind. Echter was mijn simpele blog – die technisch gezien erg beperkt was – niet de juiste plek voor deze uitbereiding. Daarnaast was de naam ‘All About The Style‘ niet helemaal geschikt voor mijn nieuwe idee.

De oplossing? Een geheel nieuwe site, nieuwe look en uiteraard een nieuwe naam. De nieuwe site bleek geen probleem. Via WordPress heb ik een prachtig template gevonden en het bouwen van de blog ging voorspoedig. Echter was de nieuwe naam een ontzettend struikelblok voor mij. Ik had geen leuk idee en was totaal inspiratieloos. Daarom vroeg ik mijn beste vriendin Ilonka of ze het leuk zou vinden om een avondje met mij te brainstormen. Deze brainstormsessie was zóóó gezellig en het voelde zo compleet om samen met haar te werken, dat ik besloot om haar te vragen om onderdeel te worden van de blog. Zonder twijfel zei ze ja en zo ontstond een nieuw bloggersduo.

O en de naam ? dat is helemaal goed gekomen zoals je in de eerste vraag hebt kunnen lezen.

Wat is ALBOE.nl?

ALBOE.nl begon als life blog, maar is inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan dat. Door de zwangerschap en het moederschap is ALBOE.nl een online platform geworden voor vrouwen en meiden die geïnteresseerd zijn in het moederschap, kinderen én uiteraard in alle andere onderwerpen die het leven leuker maken. Waarom we de term ‘online platform‘ gebruiken? Omdat we door de groei van het YouTube kanaal en Instagram, veel meer dan een blog zijn geworden.

Hoe is ALBOE.nl groter geworden?

Regelmatig vragen mensen hoe ALBOE.nl groot is geworden, hoe we meer YouTube abonnees hebben gekregen en hoe het kan dat ik veel volgers heb via Instagram. Het liefst zou ik één helder, magisch antwoord geven zodat ik andere startende bloggers en YouTubers kan helpen. Echter denk ik dat het een combinatie van factoren is. Laat ik beginnen met YouTube. Voordat ik met YouTube begon, hadden we honderden blog bezoekers en was mijn Instagram account niet echt booming. Vanaf het moment dat ik YouTube video’s ben gaan maken, is het balletje gaan rollen. We gingen van tientallen naar honderden kijkers en later van honderden naar duizenden kijkers. Door de snelle groei op YouTube werden de blog en Instagram ook nieuw leven in geblazen.

Andere factoren zijn de zwangerschap en het moederschap. Toen ik zelf net zwanger was, zocht ik veel bevestiging en informatie via het internet. Ik was niet geïnteresseerd in medische en informatieve sites, maar wilde graag persoonlijke verhalen horen en lezen. Zo kwam ik op het idee om mijn eigen reis te gaan filmen en ben ik begonnen met zwangerschapsupdates en vlogs. Dat de vlog over de bevalling ondertussen meer dan 120.000 keer bekeken is, dat had ik nooit durven dromen.

De laatste factor waardoor ik vermoed dat we zijn gegroeid, is het persoonlijk aspect. De zwangerschap en het moederschap zijn ontzettend pure onderwerpen. Persoonlijker kun je het bijna niet krijgen. Al meer dan een jaar geef ik jullie een kijkje in mijn leven. Van zwangerschapskwaaltjes tot gebroken vliezen en van kraamverband tot de mijlpalen van Mila. Ik denk dat je hierdoor met iemand meegroeid en een soort persoonlijke band krijgt.

Waarom is Ilonka minder in beeld?

Hoewel Ilonka en ik als bloggersduo naar buiten treden, is ALBOE.nl voor Ilonka slechts een hobby en voor mij een baan. Door Ilonka’s fulltime job in de zorg heeft ze niet voldoende tijd om structureel te schrijven en te vloggen voor ALBOE.nl. Ik ben daarentegen ruim veertig uur per week bezig met het maken van content, het regelen van toffe samenwerkingen en alle bedrijfstechnische dingen die er bij een eigen onderneming komen kijken.

Door deze verdeling werken we slechts enkele dagen per maand samen. Maar als we samenwerken, dan hebben we nog steeds evenveel lol en plezier als anderhalf jaar geleden toen we ALBOE.nl bedachten.

Hoe ziet de toekomst van ALBOE.nl eruit?

Over de toekomst van ALBOE.nl durf ik weinig te zeggen. Mensen vragen mensen vaak hoelang ik nog door denk te kunnen gaan met mijn carrière als blogger en vlogger. Eerlijk? Ik heb geen idee! Ik geniet van elk moment en heb ontzettend veel plezier in wat ik doe. Ik leef met de dag en maak er elke dag het beste van.

Maar uiteraard heb ik dromen. Het liefst zou ik nog jarenlang vlogs maken over de ontwikkelingen van onze dochter en over alle avonturen die ik als moeder meemaak. Daarnaast hoop ik jullie nog jarenlang te kunnen vermaken met blogs die net iets dieper gaan dan gebruikelijk. Ik wil taboes bespreekbaar maken, eerlijk zijn over het moederschap en natuurlijk amuseren.

Ik hoop dat je door dit artikel ietsjes wijzer bent geworden over ALBOE.nl. Heb je nog vragen over ons, de blog, het YouTube kanaal of wat dan ook? Laat ze dan zeker achter.

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram did not return a 200.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social