5 tips voor meer zelfvertrouwen

Kim Jacobs - 19/02/2017
tips-meer-zelfvertrouwen-krijgen-annic-van-wonderen

Het is vandaag zondag en dat betekent dat het weer tijd is voor een extra video van ALBOE.nl. Vandaag geven Annic van Wonderen en ik vijf handige tips die je kunt gebruiken voor het krijgen van meer zelfvertrouwen. Dus heb je last van een gebrek aan zelfvertrouwen en wil je graag positiever in het leven staan? Doe dan zeker iets met onze tips en focus op het positieve!

5 tips voor meer zelfvertrouwen

Uiteraard heb ik onze tips hieronder voor je op een rijtje gezet zodat je het rustig na kunt lezen.

Tip 1: zet jezelf op nummer één

Hoe egoïstisch het ook klinkt, het is ontzettend belangrijk dat je jezelf op nummer één zet. Niet om anderen te verwaarlozen, maar omdat het erg belangrijk is dat je goed voor jezelf zorgt. Zo kun je immers de beste versie van jezelf zijn.

Tip 2: probeer vaker nee te zeggen

Probeer niet altijd een ander te pleasen door overal ja op te zeggen, maar kies eens iets vaker voor jezelf! Deadlines, verplichtingen en sociale druk kunnen redenen zijn waardoor je je gestrest en wellicht minder zelfverzekerd voelt. Zeg ja tegen de dingen die je graag wil doen en zeg nee tegen dingen waarvan je een slecht gevoel krijgt.

Tip 3: focus op het positieve

Denk en praat je negatief over jezelf en merk je dat je hierdoor minder zelfvertrouwen krijgt? Draai het dan eens om! Concentreer je op de positieve punten van jezelf en zeg (wat mij betreft hardop) tegen jezelf waarom je iets mooi of leuk vindt aan jezelf. Iedereen is wel eens onzeker, maar probeer de focus te leggen op het positieve.

Tip 4: denk niet voor een ander

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het heel vervelend is om te denken voor een ander. Jarenlang heb ik me druk gemaakt over de meningen van andere mensen en ben ik zelfs erg onzeker geworden omdat ik allerlei negatieve gedachten in mijn hoofd haalde. Sterker nog, ik liet mijn eigen gedrag afhangen van de negativiteit in mijn hoofd.

Sinds kort heb ik geleerd om deze negatieve gedachten los te laten en om niet bezig te zijn met wat anderen denken. Tegenwoordig stap ik overal blanco in en maak ik geen aannames. Ik kan je vertellen dat mijn zelfvertrouwen hierdoor ontzettend is gegroeid.

Tip 5: zorg dat je er verzorgd uitziet

Het klinkt wellicht wat oppervlakkig, maar het is erg belangrijk om aandacht aan jezelf en aan je uiterlijk te besteden. Door te kiezen voor kleding, make-up en een kapsel waar jij je goed en mooi bij voelt, straal je meteen veel meer zelfvertrouwen uit.

Bonus tip

Als allerlaatst hebben we nog een handige tip die in verbinding staat met alle bovenstaande tips. Namelijk: gewoon doen! Zeg eens iets vaker nee, maak wat meer tijd voor jezelf, geef jezelf een compliment en probeer niet voor een ander te denken. Ik weet dat het makkelijk klinkt. Maar ik kan je vertellen… Het is een kwestie van gewoon doen!

We hopen oprecht dat je iets hebt aan deze tips!

xxx Annic en Kim

tips-meer-zelfvertrouwen-krijgen-annic-van-wonderen

2 comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.