10 tips voor schoonheid

Schoonheid is een breed begrip. Het kan iets zeggen over onze haren, stralende huid, mooie look en over het zelfvertrouwen dat we uitstralen. Wat mij betreft komt ware schoonheid van binnen. Wat we voelen, waar we voor staan en hoe we ons gedragen. Wie mooi is van binnen, straalt dat uit. Hoewel ik hier heilig in geloof, vind ik het goed om in schoonheid te investeren. Goed voor mezelf zorgen en lekker in mijn vel zitten stimuleren immers weer hoe ik mij voel. Dit gevoel straal ik vervolgens weer uit en zo is de cirkel rond. Omdat ik niet genoeg kaas heb gegeten van schoonheid wat mijn huid betreft, heb ik Karin van Salon Intense feel good – look amazing gevraagd om haar tien ultieme tips voor meer ‘schoonheid’ wat de huid betreft op een rijtje te zetten.

10 tips van Karin

  1. Mooi van binnen is mooi van buiten. Goede en gezonde voeding is de basis voor een stralende huid. Kies met aandacht je voeding en je zal hier meteen energie van krijgen.
  2. Drink 2 liter water op een dag (groene thee telt niet mee :). Het liefst hoog mineraal water of gefilterd water.
  3. Beweeg! Zoek voor jezelf een beweging die past bij je levenspatroon. Wandelen, fietsen, yoga of fitnessen is allemaal goed zolang het bij je past.
  4. Slaap voldoende. Een volwassen persoon heeft 7 a 8 uur slaap nodig per nacht. Alle lichaamsprocessen werken pas optimaal bij voldoende nachtrust.
  5. Doorbreek regelmatig je huidverzorgingsregime. De huid is een slim orgaan, maar van nature ook een beetje lui. Wissel je verzorgingsproducten regelmatig af voor een actieve huid.
  6. Stem je verzorgingsproducten af op de conditie van uw huid en pas dit bij verandering ook aan. Ook bij seizoenswisselingen is het belangrijk om de conditie van de huid in de gaten te houden en je verzorging daarop aan te passen.
  7. Gebruik het hele jaar door een UV bescherming op de huid van je gezicht, decolleté en handen. Ook in de winter is dit heel belangrijk en de beste anti aging die er bestaat.
  8. Gun jezelf minimaal één keer per week de tijd om je huid extra te verzorgen. Plan tijd in voor bijvoorbeeld een peeling en een masker. Dit houdt je huid actief en je andere verzorgingsproducten zullen beter hun werk kunnen doen.
  9. Denk ook aan de verzorging van je huid van binnenuit. Hou bijvoorbeeld met een omega-3 de cellen van de huid soepel en elastisch en vul met een goed supplement je collageenniveau aan.
  10. Wacht niet met het goed verzorgen van je huid. Preventief kunt je veel meer bereiken dan pas ingrijpen als het rimpeltje er bijvoorbeeld al zit. Begin vandaag!

Huidanalyse

Ikzelf ben begin dit jaar bij Salon Intense feel good – look amazing geweest voor een uitgebreide huidanalyse. Uit de analyse bleek dat ik behoorlijk wat pigment heb en dat ik voldoende collageen in mijn huid heb, maar dat de activiteit ervan een beetje stil ligt. Voor iedereen die niet precies weet wat collageen is. Dit is een structuureiwit dat voor de stevigheid van de huid zorgt. Voor een frisse, stevige, stralende huid is het wel zo handig als het collageen actief is. Daarom heb ik na de huidanalyse een peeling gekregen. Dit is een techniek die ervoor zorgt dat oude oppervlakkige huidcellen verdwijnen en nieuwe, jonge huidcellen aan de oppervlakte komen. Hierdoor wordt de huid zacht en egaal. De behandeling deed wat hij beloofde en na een heerlijk zen momentje zat ik fris en stralend in de auto. Met één peeling ben ik er echter niet. Om mijn huid te blijven prikkelen en activeren heb ik huidverzorging producten mee naar huis gekregen waarmee ik aan de slag kan gaan met de verbetering van mijn huid. Daarnaast heb ik zoals hierboven beschreven tips gekregen over hoe ik met supplementen en voeding met mijn huid aan de slag kan. Volgende keer zal tijdens de analyse – met een echo apparaatje – blijken of de activiteit in mijn huid is verbeterd. Spannend! Al met al ben ik onwijs blij met de tips van Karin, ga ze zeker toepassen en kan ik iedereen aanraden om te investeren in haar huid. Ik hoop dat jullie net zoveel aan de tips hebben als ik!

x

Kim

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram did not return a 200.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social