Weight Care: het resultaat

Kim Jacobs - 01/08/2017
bikini-proof-weight-care-blog

Vorige maand heb ik een goedgevuld Summerproof Weight Care pakket gekregen. Een pakket dat helemaal in het teken staat van – op een gezonde manier – kilo’s kwijtraken om deze zomer bikini klaar op het strand te verschijnen. In de eerste blog over mijn Weight Care avontuur heb ik verteld dat ik blij ben met mijn vrouwelijke rondingen, maar toch drie kilo wil kwijtraken om weer op mijn streefgewicht te komen. Daarnaast deel ik in de blog mijn eetschema zodat je een indruk kunt krijgen van wat ik eet tijdens het afvallen. In deze blog deel ik mijn ervaringen en vertel ik over het resultaat.

Maaltijdvervangers

In het begin was ik huiverig, ik ben iemand die altijd trek heeft en vroeg me af of de maaltijdvervangers van Weight Care mij genoeg voldoening zouden geven. Nu, zes weken later kan ik je vertellen dat ze vullen als een malle! Ik begon elke ochtend met een heerlijke vanille shake met ijskoude magere melk (aanrader!!), nam rond 11.00 uur een tussendoortje (chocolade & hazelnoot reep) en at een maaltijdreep en een caloriearme salade als lunch. Na elk eetmoment zat ik bomvol en had ik voldoende energie. Daarnaast waren de maaltijdvervangers ook nog eens lekker. Ik ben DOL op chocolade en vond het geen straf om elke dag een reep te mogen eten. Mijn favoriete smaken? Pinda-Noga en Choco Crips! Yummy.

weight-care-shake

Afvallen

Het afvallen ging erg snel! Na de eerste week was ik al 1,5 kilo kwijt en binnen 15 dagen had ik mijn streefgewicht bereikt. Wat voor mij erg goed heeft gewerkt is dagelijks een eetschema opstellen. Dit werkt als een stok achter de deur omdat ik door het schema precies weet wat ik per dag mag eten.

Op gewicht blijven

Afvallen was een makkie, het op gewicht blijven een uitdaging… Ik heb veel discipline, maar vind het tijdens de zomermaanden behoorlijk lastig om nee te zeggen. Feestjes, lekkere hapjes en etentjes vlogen me afgelopen tijd om de oren en onze vakantie is ook niet echt bevordelijk voor mijn summerproof uitdaging. Toch heb ik een manier gevonden om de balans te bewaren. Ik heb besloten om met een vast eetschema te gaan werken en om niet te streng voor mezelf te zijn en soms een ‘cheat meal’ of ‘drink’ te nuttigen. Enerzijds omdat ik het belangrijk vind om te genieten en anderzijds omdat ik geloof dat mijn lichaam gewend moet blijven aan voedingsmiddelen die iets minder bewust zijn.

Eetschema (op gewicht blijven):

Ontbijt 08:00 uur:

Weight Care Shake vanille smaak (met magere melk), magere yoghurt met fruit of een bewust alternatief.

Fruit 10.00 uur:

Samen met Mila eet ik rond 10.00 uur een stuk fruit.

Tussendoortje 11.00 uur:

Omdat de tussendoortjes van Weight Care zo goed in de smaak vallen (liefde voor chocolade repen) neem ik nog steeds een reep als ik trek heb rond 11.00 uur.

weight-care-tussendoortje

Lunch 13.00 uur:

Ik heb mezelf voorgenomen om komende weken één maaltijdvervanger per dag te nuttigen. Als ik ’s ochtend begin met yoghurt of een ander bewust ontbijtje, neem ik ’s middags een maaltijdreep in de smaak Pinda-Noga of Choco Crips. En als ik mijn dag begin met een maaltijdshake, dan neem ik een salade met brood als lunch. Door mezelf hieraan te houden weet ik dat ik overdag geen overtollige calorieën naar binnen werk.

weight-care-maaltijd

Aanrader: gemengde sla met gerookte kip, zoete puntpaprika, komkommer, cottage cheese en chilisaus.

Tussendoortje 15.00 uur:

Rond 15.00 uur krijgt Mila een tussendoortje en doe ik gezellig met haar mee. Ik eet dan komkommer, tomaat of wortels en een stuk fruit.

Diner 18.00 uur:

Doordeweeks maak ik elke avond een evenwichtige warme maaltijd die bestaat uit +/- 100 gram zoete aardappel, rijst, cous cous, pasta, noodels of aardappelen, +/- 100 gram kip, vis of mager vlees en 200 gram groenten.

In het weekend eet en drink ik gezellig met vrienden en familie mee. De ene keer eten we het hele weekend bewust en het andere weekend eten we frietjes, pizza en allerlei andere lekkere – iets minder gezonde – dingen. Doordat ik de rest van de week heel bewust op mijn eten let, kan ik optimaal genieten én blijf ik op gewicht!

Conclusie

Weight Care is voor mij een uitermate geschikt dieet om snel en makkelijk overtollige kilo’s kwijt te raken. Ik ambieer absoluut geen size zero of een sixpack, maar vind het fijn om op mijn gewicht te letten. In het begin dacht ik dat ik de balans na het afvallen meteen kwijt zou raken, maar door mijn vaste voedingsschema met één maaltijdvervanger per dag aan te houden, is het relatief makkelijk om op gewicht te blijven. Al met al ben ik oprecht tevreden en kan ik Weight Care zeker aanraden!

WIN!

Ben je ook bezig met de Summerproof Weight Care challenge? Deel je avonturen dan via social media met #summerproofweightcarechallenge. Onder iedereen die meedoet én de hashtag gebruikt mag ik vijf bikinibonnen ter waarde van €50,- verloten!!

summer-proof-weight-care

*Dit artikel is i.s.m. Weight Care

3 comments

  1. Zelf ben ik ook niet van de repen en de shakes omdat ik denk dat je wanneer je ermee stopt direct weer aankomt. Maar als ik zo kijk naar jou schema kan ik me er best in vinden. Toch blijf ik brood heel lekker vinden en zou daar niet zonder kunnen. De salade ga ik een keertje proberen. ziet er lekker uit

Leave a comment