De rol van onze hond in het gezin

Kim Jacobs - 28/07/2017
purina-beyond-hondenvoer

Zoals jullie wellicht op ons YouTube kanaal hebben gezien (klik hier voor de video) ben ik sinds kort ambassadrice van Purina Beyond. Een prachtig merk dat geselecteerde natuurlijke ingrediënten en essentiële voedingsstoffen combineert, zodat een hond krijgt wat belangrijk is: lekker hondenvoer dat 100% volledig is. Aangezien onze hond Bailey de laatste tijd een steeds grotere rol krijgt op onze kanalen, lijkt het me leuk om in deze blog meer over hem te vertellen én om onze ervaring met Purina Beyond hondenvoer te delen.

Wie is Bailey?

Laten we beginnen bij het begin, wie is onze kleine Bailey nou eigenlijk? Bailey is een rashond die is ingeschreven in het stamboek van het erkende hondenras Chihuahua. Hij is geboren in 2008 en zijn volledige geboortenaam is Bolivar Desierto Del Perro. Maar laat je vooral niet misleiden door deze luxueuze introductie, het adres waar ik Bailey heb gekocht was namelijk alles behalve luxe. Echter waren de zwaar vervuilde leefomgeving en de slechte omstandigheden bij de fokker geen reden om Bailey niet in huis te nemen.

bailey-del-perro

Het karakter van onze hond

Bailey is een klein hondje met een grote mond en een hart van goud. Hij houdt niet van vreemden, ziet ons huis als zijn territorium en probeert ons zoveel mogelijk te beschermen als er mensen voor de deur staan. Het is grappig om te zien dat hij zich op zo’n moment gedraagt als een Duitse herder, maar toch echt een kleine Chihuahua met een hoog knuffelgehalte is. Ondanks zijn grote mond en volume is Bailey een angsthaas. Hij is bang van honden, katten, kleine huisdieren en van mannen. Ik kan niet exact verklaren waar dit vandaan komt, maar ik denk dat het alles te maken heeft met zijn tijd bij de fokker – die overigens niet meer bestaat. Onze hond is dol op vrouwen, zit het liefst altijd bij iemand op schoot en trekt graag alle aandacht. Hij is absoluut aan ons gehecht, maar vindt het niet lastig om zich aan anderen (het liefst vrouwen) te binden.

De hond en de baby

Ik ben thuis bevallen van onze dochter, Bailey is gedurende deze mooie gebeurtenis thuis gebleven en heeft alles meegekregen. Enkele uren na de bevalling hebben we hem mee naar boven genomen zodat hij kennis kon maken met Mila. Hoewel Bailey nieuwsgierig is naar ons kleine meisje, is hij erg voorzichtig. Als Mila haar hand uitsteekt of Bailey probeert aan te raken – wat ze nog niet met beleid kan – neemt hij afstand. Hij is voorzichtig, aardig en houdt het liefst wat ruimte tussen hen in. Wij respecteren zijn behoedzaamheid en geven hem de ruimte en de tijd om aan onze dochter te wennen. Inmiddels is Mila één jaar oud en spelen ze erg leuk samen. Bailey geniet van een afstandje van onze dochter en ook zij lijkt steeds beter te begrijpen dat ze hem ruimte moet geven.

hond-baby

week-in-fotos-13

mila-wandelen-bailey-mama

Hoe reageert Bailey op Purina Beyond

De reden dat ik een samenwerking met Purina Beyond wel zag zitten, is omdat wij afgelopen tijd inspiratieloos waren wat hondenvoer betreft. Gedurende een lange periode heeft Bailey diepvriesvlees gekregen, dit hebben wij op advies van de dierenwinkel voor hem gekocht. Bailey reageerde erg goed op de voeding, maar was het na een tijdje beu. Hij wilde het niet meer eten en liet het simpelweg staan. We zijn vervolgens overgestapt op gewone hondenbrokjes. Na enkele weken merkten we dat de ontlasting van Bailey steeds dunner werd en ook deze voeding liet hij staan. Inmiddels gebruiken we ruim acht weken Purina Beyond van Nestlé Purina. Volledig hondenvoer dat – alleen al door de verpakking – transparant overkomt. Op de verpakking is duidelijk te zien wat er in het voer zit, en belangrijker nog: wat niet! Toegevoegde tarwe, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen blijven in dit voer achterwege.

purina-beyond-alboe-blog

Bailey reageert erg goed op het hondenvoer. Zijn ontlasting is weer wat harder geworden waardoor ik het makkelijk kan opruimen en hij eet de brokken met plezier.

Waarom Purina Beyond?

Wat ik persoonlijk zo mooi vind aan Purina Beyond is dat ze de focus leggen op natuurlijke en herkenbare ingrediënten en essentiële voedingsstoffen die de gezondheid van een hond ondersteunen. Voor mij is de gezondheid van Bailey namelijk het belangrijkste in de zoektocht naar geschikt hondenvoer. Wij hebben voor Bailey gekozen voor hondenvoer dat rijk is aan kip en dat volkoren gerst bevat. De eiwitten die erin zitten zorgen voor het behouden van een goede spiermassa en de volkoren gerst en andere granen leveren een gelijkmatige afgifte van energie. Aangezien wij zo bewust mogelijk proberen te kiezen voor het hele gezin, past het hondenvoer dan ook erg goed bij ons.

5 weetjes over onze hond

Als laatste wil ik nog 5 grappige weetjes over onze hond met jullie delen.

  1. Bailey ligt graag in het zonnetje
  2. Zijn lievelingsspeeltje is een piepende koe
  3. Hij rent regelmatig als een kip zonder kop door het huis
  4. Bailey is bang voor water, als het heeft geregend probeert hij de plassen te ontwijken
  5. Voor zijn hondenvoer gebruiken we een klein schaaltje omdat hij bang is van zijn voederbak, deze gebruikt hij immers wel als drinkbak (jep, heel logisch)

purina-beyond-hond-alboe

*dit artikel is i.s.m. Purina Beyond tot stand gekomen

2 comments

  1. Wat fijn dat Bailey goed is met Mila en dat hij zo voorzichtig is. Lijkt me best wel spannend hoe huisdieren reageren op de komst van een kindje.

Leave a comment