Mijn ultieme baby uitzetlijst

Kim Jacobs - 07/12/2016
prenatal-klein-4

Als je een baby krijgt, heb je super veel spullen nodig. Op het internet en bij de grote babyspeciaalzaken vind je handige uitzetlijsten die je kunt gebruiken tijdens het kopen van babyspullen. Inmiddels ben ik vier maandjes mama en heb ik kunnen ervaren welke babyspullen ik veel heb gebruikt en welke spullen in de kast zijn blijven liggen. Aan de hand van mijn persoonlijke ervaringen heb ik mijn ultieme baby uitzetlijst gemaakt.

Uitzet voor de babykamer

 • Ledikant en/of wiegje
 • Matras
 • Aerosleep Protect
 • Hoeslaken met gaatjes voor Aerosleep Protect (2x)
 • Lakens (2x)
 • Dekens (2x)
 • Commode
 • Kledingkast
 • Stoel
 • Metalen kruiken + badstof kruikzakken (2x) (wij hebben ze niet gebruikt in de zomer, maar het advies is om ze wel aan te schaffen)

Wij hebben gekozen voor een ledikant en waren tot de geboorte van onze dochter ervan overtuigd dat zij hier vanaf dag één in zou slapen. Think again! Mila heeft de eerste drie weken in de kinderwagen-wieg in onze slaapkamer geslapen. We hadden nooit verwacht dat een baby zo klein, breekbaar en hulpeloos zou zijn, en vonden het niet prettig om haar alleen in de babykamer te laten slapen. Achteraf was het makkelijker geweest als we een wiegje hadden aangeschaft, maar met de kinderwagen-wieg is het uiteindelijk ook goed gekomen.

Tijdens onze baby-shopsessie hebben we voor een Aerosleep Protect laag gekozen. Beste investering ooit! Mila is een klauter aapje en draait elke nacht op haar buik. De Aerosleep zorgt ervoor dat onze baby vrij kan ademen in een veilige en gezonde slaapomgeving. Als je voor Aerosleep kiest, heb je speciale hoeslakens met gaatjes nodig zodat de Aerosleep laag effect heeft. Wij vinden de hoeslakens van Aerosleep vrij prijzig en daarom hebben we via Prénatal twee hoeslakens van Airgosafe aangeschaft (deze kosten €11,99 per stuk).

Voor de babykamer hebben we zowel een commode als een grote kledingkast aangeschaft. Hierdoor hebben we super veel ruimte voor alle babyspullen, dit vind ik persoonlijk erg prettig.

prenatal-klein-5

Wij hebben 2 dekens, 2 lakens en 2 hoeslakens aangeschaft, dit is erg makkelijk als het beddengoed in de was zit.

prenatal-klein-2

We zijn super blij met deze stoel van Kwantum.

Uitzet voor de commode

 • Aankleedkussen
 • Aankleedkussenhoes (2x)
 • Hydrofiel doeken (12x)
 • Billendoekjes
 • Luierzakjes
 • Luieremmer
 • Luiers
 • Thermometer
 • Billendoekjes dispenser (eventueel)
 • Sudocreme
 • Vaseline

Bovenstaande spullen zijn wat mij betreft onmisbaar voor in de commode van onze baby. De luierzakjes (die o.a. verkrijgbaar zijn bij Action) en de luieremmer (wij gebruiken een hele fijne van Pretura diaper keeper) gebruik ik zodat het niet gaat stinken in de babykamer. Ook de billendoekjes zijn een must en vliegen de deur uit. Bij Kruidvat zijn billendoekjes regelmatig in de aanbieding, je kunt dan een grote doos kopen tegen een speciale actieprijs. Toen ik zwanger was dacht ik dat ik maanden zou kunnen doen met een doos billendoekjes, nu weet ik wel beter en koop ik zowat elke maand een grote doos. Inslaan tijdens de zwangerschap is dus helemaal geen slecht idee!

billendoekjes

Een dispenser voor billendoekjes is geen must, maar wel erg leuk voor op de commode!

Uitzet voor de kledingkast

 • Hangers
 • Manden/bakken (handig voor het sorteren van spullen)
 • Rompers maat 50 (3x)
 • Rompers maat 56 (3x)
 • Shirts maat 50 (3x)
 • Shirts maat 56 (3x)
 • Broekjes maat 50 (3x)
 • Broekjes maat 56 (3x)
 • Vest maat 50 (1x)
 • Vest maat 56 (1x)
 • Sokjes 0 tot 3 maanden (4x)
 • Mutsje (2x)
 • Jasje maat 50/56 (1x)
 • Slaapzak maat 50/56 (2x)

Tijdens de zwangerschap kreeg ik regelmatig vragen over babykleertjes: welke maten moet je kopen, hoeveel kleertjes heeft een baby nodig en wat voor kleertjes heeft een baby precies nodig? Mijn antwoord? Ik denk dat dit per persoon, per baby en per seizoen verschillend is. De ene baby wordt geboren met maat 44, de ander met maat 50 en sommige baby’s hebben vanaf de geboorte maat 56. Ook moet je rekening houden met het seizoen waarin je baby geboren wordt en met het feit dat de ene baby zijn temperatuur beter kan reguleren dan de andere baby. Al met al moet je met veel zaken rekening houden als je een baby krijgt…

Mila was een kleine baby, ze woog 2700 gram en was 47 cm lang. Hierdoor heeft ze twee maanden maat 50 gedragen. Daarnaast heeft Mila de eerste 3 maanden van haar leven (juli, augustus en september) kunnen genieten van zomerse temperaturen, ze heeft de eerste maanden voornamelijk broekjes, leggings en rompers gedragen. Achteraf heb ik te veel truien, vesten, blouses en shirts met lange mouwen in maat 50 gekocht en te weinig rompers in maat 50.

Mijn advies? Koop tijdens de zwangerschap een aantal handige basics (zie uitzetlijst hierboven) en check na de bevalling welke extra kleertjes je nodig hebt voor je baby. Tegenwoordig kun je bijna overal online shoppen en zijn de levertijden super gunstig.

Handig om te weten: de pasvorm van babykleding kan enorm variëren per merk. Zo valt H&M, Zara en Hema voor onze Mila kleiner dan bijvoorbeeld Zeeman.

babykleertjes-alboe-10

Mila 8 weken oud: hier draagt onze baby nog steeds maat 50. Door de heerlijke zomerse temperaturen hebben wij rompers lange tijd als shirts gebruikt.

Uitzet voor babyverzorging

 • Badje
 • Shampoo
 • Wasgel
 • Body lotion
 • Badthermometer
 • Zachte haarborstel
 • Hydrofiel doeken (12x)
 • Hydrofiel doek XL (tip) (2x)
 • Hydrofiel washand (6x)
 • Nagelvijl met fijne korrel
 • Nagelknipper
 • Vaseline
 • Sudocreme
 • Badcape/badjas (ook handig voor bij het consultatiebureau!!)

In deze lijst komen een paar producten voorbij die ook in de lijst van de commode staan, deze producten gebruik ik zowel voor het verschonen als voor het badderen van Mila. Mijn advies is om minimaal 12 hydrofiel doeken te kopen. Ik gebruik ze voor het verschonen, badderen, voeden en tijdens het dagelijks leven met onze baby. De doeken zijn ontzettend handig en zitten vaak in de was. Ook XL hydrofiel doeken zijn een musthave wat mij betreft! Bij Prénatal heb ik XL hydrofiel doeken gevonden van 110 x 110 cm die super fijn zijn voor na het badderen.

prenatal-klein-15

De baby verzorgingsproducten van Naif zijn echt een aanrader! Pure kwaliteit, met alleen ingrediënten die een baby echt nodig heeft. No chemicals, no bull****

De badthermometer is vooral handig tijdens de eerste weken met je baby. Inmiddels vul ik het badje van Mila op gevoel, maar als kersverse moeder heb ik de zekerheid van de thermometer als zeer prettig ervaren. Voor de nageltjes van Mila heb ik de eerste maanden een nagelvijl met fijne korrel gebruikt, dit vond ik een stuk prettiger dan een enge nagelknipper.

Uitzet voor onderweg

 • Kinderwagen
 • Regenhoes
 • Hoeslaken kinderwagen-wieg (2x)
 • Laken kinderwagen-wieg (2x)
 • Deken kinderwagen-wieg (2x)
 • Autostoel
 • Lekkere deken voor autostoel
 • Draagdoek (indien gewenst)
 • Luiertas (indien gewenst – ik gebruik een grote handtas)
Easywalker-mosey-review

In het netje bewaar ik ten alle tijden de regenhoes van onze kinderwagen, je weet maar nooit!!

Uitzet voor thuis

 • Box
 • Boxmatras (indien gewenst)
 • Boxkleed
 • Muziekmobiel
 • Speen (indien gewenst)
 • Wipstoel (indien gewenst)
 • Babyfoon (indien gewenst)
 • Knuffels (indien gewenst)
 • Baby speelgoed (indien gewenst)
 • Kinderstoel met babyzitje (indien gewenst)

De baby uitzetlijst voor thuis staat vol met spullen die niet verplicht zijn. Dit zijn producten die wij met veel plezier gebruiken voor onze baby.

prenatal-klein-18

Mila in de box.

prenatal-kleine-17

Een schattig knuffeltje.

Uitzet voor voeding

Aangezien ik geen borstvoeding geef, vind ik het niet realistisch om tips te geven over borstvoeding uitzet. Hieronder vind je mijn uitzetlijst voor flesvoeding.

 • Flesjes
 • Flessenrager/flesreiniger
 • Slabbers (3x)
 • Spuugdoekjes (6x)
 • Flesvoeding
 • Vitamine D
 • Plastic lepel
 • Thermosfles (voor onderweg)

Tijdens de zwangerschap hebben we een flessenwarmer gekocht, dit is onze grootste baby-miskoop. Vanaf het begin maken we het flesje van Mila met een combinatie van koud kraanwater en gekookt water. Dit doen we zowel thuis als onderweg en zowel overdag als ’s nachts. Voor het uitkoken van de flesjes gebruiken we een simpele kookpan met gekookt water en een scheutje natuurazijn. Mila drinkt uit flessen van Dr. Brown en Difrax. Over beide merken zijn we ontzettend tevreden.

Dat was ‘m dan! Mijn persoonlijke baby uitzetlijst. Ik hoop dat je iets aan dit artikel hebt 🙂

24 comments

 1. oooh handig kim!
  voor mijn gevoel sla ik nu al ontzettend veel in, maar aangezien baby in juni komt, is het onzin om teveel warme dingen in kleine maatjes te kopen, maaaar het is allemaal zo leuk! haha
  liefs,
  denise

  1. Oh onze baby is een juni baby en die zat tijdens de warme dagen al in maatje 62. Het is een groot dikzakje en hij ging al gauw over op grotere maten!

 2. Hydrofieldoeken kan je niet genoeg van hebben! Ik vind vooral die van Jollein erg fijn (Heb sowieso veel van Jollein).

  Jongetje op komst? Wattenschijfjes in de commode om zijn pielie mee te bedekken tijdens het verschonen 🙂

 3. Lijstje klopt zeker!! Ik was wel blij met veel rompers in maat 50..al die poepongelukjes hihi!
  Mijn ervaring is inderdaad ook dat hema kleertjes groot vallen, vind juist dat zeeman rompertjes klein vallen!
  Wij hebben in de eerste week nog een extra aankleedkussen aangeschaft. Tipje van de kraamverzorgster om je baby veilig tussen je in te laten slapen tijdens de moeilijke eerste nachtjes! We legden dat dan hoog in bed tussen onze hoofdkussens.. zo kon je de deken n

 4. n niet per ongeluk over je kleintje heen trekken en door de opstaande rand rol je ook niet ineens om op je baby. Voor ons werkte dat in het begin heel fijn!

 5. Handig! Valt me wel op dat bij mijn dochter de kleding anders valt dan bij Mila. Hier valt Zara en Zeeman klein (Zeeman zit meestal weinig stretch in), H&M en Hema groot en Next Direct precies zoals aangegeven. Grappig hoe dat blijkbaar per baby verschilt en dus niet echt wat over te adviseren is. 🙂 Weer wat geleerd+

 6. Leuk artikel! Ik ga het doorsturen aan een zwangere vriendin, het is een mooi overzicht! 🙂
  Ik vind zelf de kleertjes van Zara en zeeman klein vallen en die van h&m en Hema juist groter. Misschien is dat anders bij jongetjes 🙂

 7. Wat een handige tips! Ik ben in maart uitgerekend! En heb redelijk wat al ingeslagen wat er op jouw lijstje staat. Mag ik vragen waarom een flessenwarmer een miskoop was want deze staat nog op mijn lijstje om aan te schaffen. Liefs Robin

 8. Handige lijst!! Ik ben nog niet zwanger, maar we hopen dat dit volgend jaar gaat lukken! Ik ga het lijstje zeker onthouden. Je heeft aan ongeveer 3 setjes kleding per maat, is dit omdat je veel kleding cadeau krijgt?

 9. Allereerst wil ik echt even kwijt dat ik verslaafd ben aan je videos op youtube 🤗Je doet het zo leuk , ga zo door ! Ik ben een mommy to be , ik vraag me af waar je je wiegstoel hebt gehaald en welk merk het is ? M.v.g soukaina

 10. Echt super leuke baby spullen! Zelf ben ik nog VEEL te jong voor kinderen maar toch vind ik het super leuk en schattig hahaha!

 11. Hoi Kim,

  Ik vroeg me af of je alleen de matrasbeschermer en hoeslaken van aerosleep heb of ook het gehele matras? Ik vroeg me af of alleen matrasbeschermer en hoeslaken ook voldoende effect geeft. Vind het uberhaupt lastig welk matras etc., omdat je zoveel tegenstrijdige verhalen leest.

  Bedankt alvast

  1. Wij hebben het als een totaalpakket gekocht; matras Aerosleep + Aerosleep laag. Maar in mijn ogen doet de laag die over het matras gaat z’n werk. In combinatie met het hoeslaken uiteraard! Na een paar maandjes ervaring zou ik dus voor een matras gaan dat goed is voor je gevoel + Aerosleep laag.

 12. Wat een handige uitzetlijst :). Heb al wat spulletjes maar zie dat ik van sommige dingen te weinig of nog niks heb haha. Maar ik heb een vraagje, Mila heeft de 1e 3weken in de kinderwagen-wieg geslapen. Mocht dit ook van de kraamhulp? Wij hebben nog geen wiegje en twijfelen of we die wel of niet moeten aanschaffen. Het kamertje van ons zoontje is gelijk naast onze kamer. Maar ergens vind ik het toch wel fijner als hij bij ons op de slaapkamer slaapt de eerste paar weken!

 13. Ik kijk sinds een paar weken je vlogs en video’s en ben inmiddels fan! Je bent zo eerlijk in het moeder zijn en het hielp mij in het begin enorm. Ik heb groot respect voor het witten bij je ouders kort na je bevalling! Ik mocht helemaal niet ivm de keizersnee.
  Even een reactie op deze blog. Jouw meisje is zo petit! Echt schattig dat ze met 8 weken nog in maatje 50 kon! Mijn mannetje is 9 weken en maat 56 is nu vaak al te klein en past nu goed in 62. Terwijl hij bij de geboorte niet veel groter was dan Mila. Een beetje dikker maar hij viel enorm af in 3 dagen en dook nog net niet onder de 3.
  Het is leuk om te zien hoe je het moeder zijn aanpakt en fijn om van je te leren!

Leave a comment