Babyhapje: spaghetti, broccoli en tomaat

Kim Jacobs - 18/05/2017
babyhapje-spaghetti

Rond de zeven maanden kan je beginnen met het aanbieden van zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals brood, rijst, pasta en couscous. Zo hebben wij voor onze Mila laatst de combinatie spaghetti, broccoli en tomaat gemaakt. Onze dochter heeft optimaal genoten van het babyhapje en daarom deel ik het recept vandaag op onze blog!

Babyhapje: spaghetti, broccoli en tomaat

Wat je nodig hebt:

  • +/- 60 gram ongekookte spaghetti
  • 150 gram broccoli
  • 1 trostomaat
  • Philips AVENT of een kookpannetje

Stap 1.

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.

Stap 2.

Was de broccoli en snijd ze vervolgens in blokjes van ongeveer 1 centimer.

Stap 3.

Stoom of kook de broccoli tot ze gaar zijn.

Stap 4.

Maal de tomaat met een blender of een staafmixer en breng het mengsel aan de kook. Ik gebruik het tomaat mengsel als saus.

Stap 5.

Als de groenten en de spaghetti gaar zijn kun je ze fijner snijden, volledig malen of laten zoals ze zijn. Dit is afhankelijk van hoe ver je baby is wat eten betreft. Wij hebben er deze keer voor gekozen om alle ingrediënten fijn te snijden.

babyhapje-spaghetti

Het babyhapje met spaghetti, broccoli en tomaat kan in de diepvries bewaard worden. Met 60 gram ongekookte spaghetti, 150 gram broccoli en 1 tomaat kan ik twee porties maken voor onze dochter van 10 maanden oud.

Meer babyhapjes vind je op deze pagina.

Leave a comment