Babyhapje: couscous, puntpaprika en bloemkool

Kim Jacobs - 17/05/2017
babyhapje-couscous

Rond de zeven maanden kan je beginnen met het aanbieden van zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals brood, rijst en couscous. Zo hebben wij voor onze Mila laatst de combinatie couscous, puntpaprika en bloemkool gemaakt. Onze dochter heeft optimaal genoten van het babyhapje en daarom deel ik het recept vandaag op onze blog!

Babyhapje: couscous, puntpaprika en bloemkool

Wat je nodig hebt:

  • +/- 60 gram ongekookte couscous
  • 150 gram bloemkool
  • 1 rode puntpaprika
  • Philips AVENT (of een ander methode voor het stomen van voeding)

Stap 1.

Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.

Stap 2.

Was de groenten en snijd ze vervolgens in blokjes van ongeveer 1 centimer.

Stap 3.

Stoom de puntpaprika en de bloemkool 20 minuten tot ze gaar zijn.

Stap 4.

Als de groenten gaar zijn kun je ze fijner snijden, volledig malen of laten zoals ze zijn. Dit is afhankelijk van hoe ver je baby is wat eten betreft. Wij hebben er deze keer voor gekozen om de groenten volledig te malen en om het groenten mengsel vervolgens te mengen met de couscous (de couscous is dus niet gemalen).

babyhapje-couscous

Het babyhapje met couscous, puntpaprika en bloemkool kan in de diepvries bewaard worden. Met 60 gram ongekookte couscous, 150 gram bloemkool en 1 puntpaprika kan ik twee porties maken voor onze dochter van 10 maanden oud.

Meer babyhapjes vind je op deze pagina.

Leave a comment