5x verse salades voor op brood

Kim Jacobs - 11/01/2018
verse-salades-brood-12

Toastjes, stokbrood, vers brood en knäckebröd met salades zoals tonijnsalade, eiersalade, kipsalade en allerlei andere heerlijke salades die in de supermarkt te vinden zijn. Ik ben er dol op! Maar nu ik bezig ben met afvallen en bewuster ben van de ingrediënten van voedingsmiddelen, realiseer ik me dat ze eigenlijk niet zo gezond zijn. Daarom heb ik afgelopen weekend vijf verse salades voor op brood gemaakt die laag zijn in calorieën én ook nog eens hartstikke lekker zijn!

Salades voor op brood

Eiersalade

  • 4 eieren
  • 60 gram crème fraîche light
  • 1/2 theelepel Harissa
  • peterselie
  • paprikapoeder
  • zout & peper

Kook de eieren 8 tot 10 minuten en spoel ze vervolgens met koud water, ik laat ze meestal een paar minuutjes in het koude water liggen. Pel de eieren en snijd ze fijn. Doe de eieren in een schaal met 60 gram crème fraîche light, 1 theelepel Harissa, peterselie en paprikapoeder. Roer door elkaar en maak vervolgens op smaak met peper en zout.

eiersalade

Tonijnsalade

  • +/- 150 gram tonijn uit blik
  • 1/2 rode ui
  • 3 theelepels kappertjes
  • zout & peper

Deze salade is onwijs simpel om te maken! Ik heb hem gemaakt met een keukenmachine waarmee ik alle ingrediënten super klein kan snijden en tegelijk kan mixen. De tonijn, rode ui en de kappertjes heb ik erin gedaan en vervolgens heb ik er een gladde salade van gemaakt. Tip: al extraatje kun je er augurk doorheen doen.

tonijnsalade

Kip salade

  • +/- 200 gram kipfilet
  • bouillon
  • 125 gram crème fraîche light
  • kurkuma
  • peterselie
  • zout & peper

Breng +/- 200 gram kipfilet aan de kook in water met bouillon. Kook het vlees zachtjes tot het gaar is. Maak het vlees fijn en voeg 125 gram crème fraîche, kurkuma en peterselie toe. Roer alle ingrediënten door elkaar en maak eventueel op smaak met zout en peper. Tip: je kunt in plaats van kurkuma natuurlijk ook gebruik maken van saté- of kerrie kruiden.

kip-salade-brood

aubergine salade

  • 1 aubergine
  • 3 tomaten
  • 1 theelepel Harissa
  • peterselie
  • paprikapoeder
  • 1 ui
  • knoflook
  • zout & peper

Deze salade is super geschikt als je bezig bent met afvallen! Hij is namelijk gemaakt van groenten, groenten en nog eens groenten. Eerst heb ik de aubergine in hele kleine stukjes gesneden. Vervolgens heb ik de stukjes 15 minuten gestoomd met de Philips Event, 15 minuten koken kan natuurlijk ook! Tussendoor heb ik de tomaten en de ui klein gemaakt en ze gebakken in knoflook. Vervolgens heb ik de aubergine, Harissa, peterselie en de paprikapoeder toegevoegd. Na het mixen heb ik de salade van het vuur gehaald, zout en peper toegevoegd en geserveerd toen hij helemaal was afgekoeld.

aubergine-salade

Cottage cheese salade

  • 1 bakje cottage cheese
  • 1/2 komkommer
  • 1 tros radijsjes
  • peterselie
  • zout & peper

Nog een salade die super goed past binnen een dagmenu als je aan het afvallen bent! Snijd de komkommer en de radijsjes in super kleine stukjes, meng de stukjes met de cottage cheese en voeg tot slot wat peterselie, zout en peper toe om de salade op smaak te maken. That’s it!

cottage-cheese-salade

Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze recepten en dat het mag smaken!

x Kim

2 comments

  1. Hoi Kim,

    Het zijn erg leuke recepten! Een vraagje, bij de eiersalade staat bij de ingrediënten 1/2 theelepel Harissa en bij de beschrijving 1 theelepel. Welke kan ik hier aanhouden?😊

Leave a comment