5x verrassende asperge gerechten

Kim Jacobs - 25/04/2017
de-aspergewinkel-4

Het aspergeseizoen is weer begonnen. Tijd om optimaal te genieten van ons oer-Nederlands product dat ook wel bekend staat als het witte goud. Het aspergeseizoen werd voor mij geopend op donderdag 13 april tijdens de officiële opening van Dé Aspergewinkel in Den Bosch – een initiatief van ZON fruit & vegetables in samenwerking met MAGGI. Een pop-up store die tot en met 24 juni te vinden is in het centrum van onze mooie Brabantse hoofdstad. In de winkel kun je van dinsdag tot en met zondag terecht voor dagverse asperges, de lekkerste recepten die koken met asperges nog leuker maken én elke donderdag tot en met zondag zijn er kookdemonstraties door professionele koks.

Verrassende asperge gerechten

Als rasechte Brabander was ik voorafgaand van het evenement al bekend met het traditionele gerecht: asperges, ham, ei, aardappelen en boter. Maar tijdens de opening werd ik enorm verrast door de veelzijdigheid van asperges. Zo ben ik tot de ontdekking gekomen dat asperge ijs overheerlijk is en dat asperges op de BBQ kunnen worden bereid. Vandaag wil ik jullie inspireren met vijf bijzondere gerechten met asperges.

Asperge smoothie

asperge-smoothie-1

asperge-smoothie

Laten we beginnen met het verrassendste gerecht van de dag: smoothie van asperge en mango. Lekker verkoelend tijdens warme dagen!

Asperge vlaaitjes

asperge-vlaaitjes

In het begin was ik wat terughoudend, maar na het proeven was ik verkocht! Asperge vlaaitjes zijn hartig en ontzettend leuk om te serveren tijdens een borrel in combinatie met witte wijn. Deze lekkernijen zijn verkrijgbaar bij Dé Aspergewinkel.

Asperge friet

asperge-friet

Lekker en ook nog eens gezond: asperge friet! Hoe? Schil de asperges, haal ze vervolgens eerst door 150 gram meel, dan door twee losgeklopte eieren, daarna door het paneermeel (dat je bijvoorbeeld zelf kunt maken met beschuitkruimels) en bak de asperges tot slot in een koekenpan met boter.

Asperge ijs

asperge ijs

Ik ben een enorm ijsmonster en was dan ook verwonderd dat Dé Aspergewinkel ijs in asperge smaak aanbiedt. De chefkok combineerde het ijs met pistachesaus. Werkelijk overheerlijk!

Asperge (worsten)brood

asperge-worstenbrood

Een combinatie van twee heerlijke producten van eigen bodem: asperge en worstenbrood. Jep, traditioneel Brabants worstenbrood maar met asperge erin. Bijzonder en ook nog eens lekker!

Beleef, proef en ontdek

Dol op asperges of zou je graag kennis willen maken met asperges? Breng dan zeker een bezoekje aan Dé Aspergewinkel en beleef, proef en ontdek al het moois wat ons witte goud te bieden heeft. De winkel is geopend tot en met 24 juni 2017 en bevindt zich aan de Visstraat 14 in Den Bosch. Meer informatie over de pop-up store vind je op www.deaspergewinkel.nl.

de-aspergewinkel-2

asperge-brabantse-wijze

asperge-ijs

de-aspergewinkel-3

de-aspergewinkel-4

groene-asperge-soep

de-aspergewinkel-1

Dit artikel is i.s.m. Dé Aspergewinkel tot stand gekomen

1 comment

Leave a comment